Gradski odbor SNS  (foto: Đorđe Đoković)
Gradski odbor SNS (foto: Đorđe Đoković)
19.03.2015, 16:30

O gradonačelniku, članici Veća, izborima u SNS, AD „Sloga“...

č: | fb:

Najvažnije teme današnje konferencije za novinare u valjevskom SNS bile su kandidatura Milana Mihailovića za Godišnju nagradu Valjeva, odnosno „šetnja“ dokumentacije o izgradnji Gerontološkog centra iz Gradske uprave do Ministarstva za rad, socijalno staranje i boračku zaštitu Srbije.

Šef pravnog tima naprednjaka Mihailo Milutinović ponovio je da su Milana Mihailovića iz Odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave u Valjevu, protiv kojeg se (navodno) vodi krivični postupak, predložili gradonačelnik Stanko Terzić, njegov zamenik Žarko Kovač i pomoćnik Milorad Ilić. Drugi predlog je, tvrdi Milutinović, stigao iz Gradskog štaba za vanredne situacije, sa potpisom  komandanta, gradonačelnika Terzića, a da se „Štab nikada nije sastao kako bi taj predlog verifikovao“.

„Gradonačelnik je na ovaj način grubo prekršio ustavni postulat o tri grane vlasti – zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj jer se poneo kao diktator. Srećom, još ne obavlja i sudsku vlast!“, rekao je Milutinović.

 

Mihailo Milutinović

Mihailo Milutinović (Foto: Đorđe Đoković)

On je potom lokalnoj vlasti zamerio i to što je nova članica Gradskog veća Milena Dosković, kako je rekao, zarad lične promocije, u Valjevo, u poluprivatnu posetu, 29. januara dovela državnog sekretara dr Nenada Ivaniševića i predala mu „jedini primerak“ kompletne dokumetacije o dosadašnjoj izgradnji Geronotološkog centra na Majdanu u Gradcu.

„Gradska uprava je obmanula poverenika za dostupnost informacijama od javnog značaja, kojem je, na upit SNS, najpre odgovoreno kako je dokumentacija u Ministarstvu rada, socijalne politike i boračke zaštite Srbije. Kada smo proverom u ministarstvu ustanovili da to nije tačno, poverenik je na naš novi upit odgovorio kako je gđa Dosković 29. januara ’na revers’ preuzela dokumentaciju kako bi je predala dr Ivaniševiću! Ko je gđa Dosković, u kom svojstvu volonterka u Gradskom veću tako postupa?“, zapitao je Milutinović.

Najavio je kako će SNS u Valjevu „svim legitimnim sredstvima“ sprečiti postavljanje stuba za predajnik mobilne telefonije jednog od operatera na krovu „Delezove“ samousuluge „u dvorištu Treće osnovne škole“. Dodao je da je sličan postupak drugog operatera u Novom naselju sudskom odlukom postao ništav, te da je u toku demontaža predajnika i stuba.

O stranačkim izborima

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs, dokle se došlo sa izborima u Gradskom odboru SNS u Valjevu, u kojem je poverenik, tada dr Milan Marković, postavljen u maju 2013, Milutinović je rekao kako sve zavisi od „agende koju donosi Izvršni odbor Glavnog odbora stranke“, što još nije učinjeno. „To je imerativna stvar i mora se ispoštovati“, precizirao je. Nije mogao da kaže koliko će eventualno biti kandidata za predsednika Gradskog odbora osim što je pretpostavio da će se kandidovati aktuelni poverenik i poslanik dr Slobodan Gvozdenović, koji „uživa nepodeljenu podršku članstva“. Moguća je i promena stranačkog statuta, kojom će ponovo biti uvedeni Okružni odbori, najavio je Milutinović i pojasnio kako je Darko Glišić, predsednik Ubske opštine i zamenik predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora SNS, zadužen za koordinaciju rada odbora u Kolubarskom, Mačvanskom i Zlatiborskog okrugu.

Na naše dodatno pitanje, da li će pre biti okončani izbori u SNS ili će u 2015, kako se najavljuje, biti održani lokalni i pokrajinski izbori, Milutinović je rekao: „Pravilo je da se u izbornoj godini ne sprovode unutarstranački izbori, koji u principu za mnoge mogu biti i bolni. Kako bilo, SNS u Valjevu sada ima formirane mesne odbore i kompletnu infrastrukturu. Kada bi sada bili raspisani izbori, uveravam vas da bismo za tri dana imali spisak članova odbora na svim biračkim mestima!“

Odgovarajući na pitanja izveštača o predstečajnom postupku u „Slogi“ i primedbama na to što se Carinska ispostava, kako tvrde u UG „Pobeda“, dislocira na posed jednog od viđenijih članova SNS, Mihailo Milutinović se založio za to da svi građani imaju istu mogućnost za širenje svog biznisa, odnosno da je stvar Privrednog suda kako će proceniti ponuđeni program za konsolidaciju „Sloge“, te da je za to da se svakoj firmi, koja može da ozdravi, pruži prilika.

 

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 1 dan 12 sati

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 3 komentara

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara