Mihailo MIlutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo MIlutinović (foto: Đorđe Đoković)
15.04.2015, 12:42

Izborna skupština 23. aprila

č: | fb:

Izborna skupština Gradskog odbora SNS u Valjevu biće održana 23. aprila u 18.00 sati, u velikoj sali Gradske skupštine, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare. Šef pravnog tima naprednjaka Mihailo Milutinović rekao je da je poverenika i narodnog poslanika dr Slobodana Gvozdenovića predložilo 80, dok su matematičara Janka Gagića predložila 32 člana skupštine izabrana na nedavnim unutarstranačkim izborima po mesnim odborima stranke.

Milutinović je potvrdio da su poništeni izbori u Mesnom odboru gradske MZ „Žikica Jovanović Španac“ zbog većeg broja listića u kutiji od broja članova sa pravom glasa. „Te izbore je poništio stranački kontrolor iz Beograda, pa će oni biti naknadno održani“, precizirao je Milutinović. SNS u Valjevu će posle izborne skupštine konačno izaći iz statusa povereništva, koje je uvedeno u maju 2013. godine.

Takođe odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs, Mihailo Milutinović je kazao da odbornici SNS na aprilskoj sednici Gradske skupštine neće podržati predlog odluke o dodeli stanova zaposlenima u Gradskoj upravi.

„Zaposleni u Gradskoj upravi ne mogu biti u prednosti nad zaposlenima u drugim državnim organima ili lekarom – interventnim radiologom, koji je napustio Valjevsku bolnicu zbog nerešenog stambenog pitanja“, kazao je Milutinović.

Dodao je, odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs, kako je SNS za to da se proda gradska imovina, koja se ne koristi, poput zgrade Doma VS, ali je neophodno da čitav postupak bude transparentan. „Svaki dobar domaćin će prodati ono što mu ne donosi dobit, a pravi troškove“, dodao je Milutinović.

Pritom je podsetio na istorijat izgradnje sportske dvorane kod Poljoprivredne škole i „Gorenja“ i složio se sa idejom da bi se tu mogao uložiti novac od prodaja gradske imovine, ukoliko je to prioritet, ali i ustvrdio da se takvi objekti ne mogu isfinansirati samo novcem iz gradskog budžeta jer to, uostalom, u Srbiji nigde nije bio slučaj.

Takođe, kazao je Milutinović, evidnetno je da aktuelna vlast, kao ni garnitura pre nje, nije imala ideju šta će sa zgradom Doma VS čak ni da se tamo eventualno preseli Gradska biblioteka. Postavlja se pitanje za šta bi se koristile sadašnje zgrade biblioteke, a , prema njegovim saznanjima, preseljenje bi tražilo dodatne prepravke zgrade, koja je otkupljena od Vojske Srbije (VS), a potom i adaptirana.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 28 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 21 sati 24 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...