Registracija Prijava preko FB
Novi prozori (foto: Đorđe Đoković)
Novi prozori (foto: Đorđe Đoković)
17.04.2015, 07:57

Privode se kraju radovi na neurologiji

č: | fb:

Renoviranje Neurološkog odeljenja Opšte bolnice je u punom jeku, i radovi bi trebalo da budu završeni za dva meseca. Akciju prikupljanja sredstava za rekonstrukciju Neurološkog odeljenja su krajem prošle godine pokrenuli zaposleni, u koju se uključila Blic fondacija, da bi od februara ove godina bila intenzivirana zahvaljujući emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem” i TV Prva.

Načelnica Neurološkog odeljenja Opšte bolnice dr Vesna Milev kaže da je akcija Blic fondacije i TV Prva, praktično završena i objašnjava da je njihova pomoć značajna i zahvaljujući tome Neurologija će dobiti novi izgled. „Zaokruženo je ono što je Blic fondacija planirala da nam pomogne. Svi prozori na zgradi su promenjeni, ofarbana je unutrašnja stolarija, u toku je renoviranje toaleta i vodovodne mreže. Na naše odeljenje već je stiglo i 17 kreveta za intenzivnu negu”, navodi dr Milev. Ona dodaje da su poslovi unekoliko usporeni zbog nedostatka projekata za neke radove, koje je trebalo da obezbedi Opšta bollnica.

Novi kreveti

Novi kreveti (Foto: Đorđe Đoković)

Preostalo je još da se uradi rekonstrukcija elektro instalacija, da se zamene podovi i okreči odeljenje, tako da akcija prikupjanja novca za Neurološkoo odeljenje još uvek traje. Treba reći da su sređivanje neurologije, pored najvećih donatora Blic fondacije i TV Prva, novčano pomogle organizacije i pojedinci. U akciju se uključio Dramski studio Valjevske gimnazije, koji je sinoć izveo predstavu “Neugasli cvetovi srpske vatre” po tekstu i u režiji Anđelke Cvrkotić Vidaković, profesorke srpskog jezika i književnosti. Cena karte bila je simboličnih 100 dinara.

Načelnica Neurološkog odeljenja Opšte bolnice dr Vesna Milev zamolila je pacijente za strpljenje i razumevanje, dok traju radovi, koji otežavaju rad i lečenje. „Ali, najvažnije je da ćemo nakon rekonstrukcije dobiti jedno pristojno odeljenje gde će pacijenti moći dostojanstveno da se leče. Pored toga mislim da ćemo uspeti da napravimo i savremenu intenzivnu negu, koja je praktično najpotrebnija za naše pacijente, za one koji se leče od teških oboljenja”, kaže dr Vesna Milev.

Nakon renoviranja Neurološkog odeljenja Opšte bolnice, potrebno je nabaviti i novu, neophodnu opremu za rad ovog odeljenja, a kako rekoše zaposleni mnogo toga nedostaje, ”dugačak je spisak”. Ostaje i da se reši pitanje „tople veze” između zgrade neurologije i bolnice, gde se nalaze dijagnostički aparati.

Radovi u WC-u

Radovi u WC-u (Foto: Đorđe Đoković)

Neurologija

Neurologija (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Milomir Mile Jevtić (foto: Dragan Todorović)
Životopis: Vajar Milomir Jevtić Pre 14 sati 37 minuta

Mile na točkiće

Sedamdesetih je, iz umetničkih razloga, mesec dana jeo samo spanać, a tek nedavno je, radom na spaljivanju drveta, došao do "filozofskog stava", da je gore isto što i dole, da je levo isto desnom,...  · 2 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 18 sati 31 minuta

U Valjevu još 16 pozitivnih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 2. avgusta, kod još 16 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da su od početka pandemije u Valjevu pozitivne 1044...

Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
Na beogradskom FDU 1.08.2020

Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju  · 1 komentar