Park kod Limenke (foto: Đorđe Đoković)
Park kod Limenke (foto: Đorđe Đoković)
17.04.2015, 10:16

Ponovo rade fontane

č: | fb:

Gradska direkcija, JKP „Vidrak” i Zavod za zaštitu spomenika kulture otpočeli su prolećno sređivanje parkovskih površina i trgova, što, osim održavanja zelenih površina i cveća, podrazumeva i puštanje u rad javnih fontana i čišćenje skulptura.

Fontana na Desankinom vencu

Fontana na Desankinom vencu (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon zimske pauze uključena su fontane kod limenke i „zmija” na Desankinom vencu, dok će danas biti puštena i fontana „kod sata” u Knez Miloševoj ulici. „Vidrak” je zadužen za održavanje zelenih površina, dok Zavod za zaštitu spomenika sređuje skulpture u parku kod Limenke.

Skulptura u parku kod Limenke

Skulptura u parku kod Limenke (Foto: Đorđe Đoković)

U toku je tender za održavanje trgova, tačnije za radove na zameni oštećenih ploča na Desankinom vencu i na Gradskom trgu. Uskoro će biti objavljen tender za nabavku mobilijara, klupa i đubrijera, koje će biti postavljene u centru grada i u parkovima. 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara