Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
17.04.2015, 13:36

Stanovi za zaposlene i funkcionere u Gradskoj upravi

č: | fb:

Sednica Skupštine grada biće održana za sedam dana. Odbornici lokalnog parlamenta izjašnjavaće se o 16 tačaka dnevnog reda. Među njima je plan generalne regulacije Brankovine, model privatizacije Radio Valjeva, izmene odluke o javnim parkiralištima, kao i odluka o rešavanju stambenih potreba zaposlenih u organima Grada Valjeva. Ovom odlukom je predviđeno davanje stanova u zakup na određeno vreme i davanje na korišćenje stanova za službene potrebe izabranim i postavljenim licima, kao i zaposlenima u dve Gradske uprave. Prema odluci, koju treba da usvoje odbornici, oni koji zakupe stan na određeno vreme plaćaće kiriju, a visinu će odrediti Skupština grada. Oni koji dobiju stan na korišćenje za službene potrebe, neće plaćati zakup, nego će plaćati račune za struju, vodu i ostale komunalije, navodi se u odluci.

Odluku o tome ko će moći da iznajmi stan donosi stambena komisija koju imenuje gradonačelnik, dok odluku o korišćenju stana za službene potrebe donosi gradonačelnik na predlog Gradske uprave za društvene delatnosti.

Odlukom o rešavanju stambenih potreba zaposlenih u organima Grada Valjeva su definisati uslovi o tome ko može da dobije stan na korišćenje ili u zakup, koji je u vlasništvu Grada, ali nije poznato koliko će funkcionera i zaposlenih u dve Gradske uprave na ovaj način biti stambeno zbrinuti. Takođe nije naveden ni broj stanova koji su u vlasništvu Grada i koji će biti ponuđeni na iznjmljivanje ili korišćenje.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 8 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 57 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.