Nemanja Radojičić (foto: Đorđe Đoković)
Nemanja Radojičić (foto: Đorđe Đoković)
21.04.2015, 14:24

Ministarstvo ignoriše zahtev Nemanje Radojičića

č: | fb:

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Nemanja Radojičić podneo je ostavku na tu funkciju još sredinom maja prošle godine, međutim Vlada Srbije još uvek ga nije razrešila. Radojičić je razrešenje zatražio jer mu je jednogodišnji mandat vršioca dužnosti direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture istekao 20 maja, a pri tom, kako je naglasio, nema nameru da se kandiduje za mesto direktora Zavoda. Međutim, on skoro dve godine obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora, čekajući na razrešenje koje je tražio pre godinu dana.

“O mom zahtevu prvo treba da se izjasni ministar kulture, što on do danas nije učinio, pa se potom taj predmet prosleđuje Vladi Srbije na usvajanje. Iako je prošlo skoro godinu dana otkako sam podneo zahtev za razrešenje, još uvek nije stigao nikakav odgovor. Ne znam zbog čega se toliko odugovlači, možda je na to uticala cela ona vanredna situacija zbog poplava. Očekivao sam da će sve to biti završeno u kratkom roku, međutim nije, tako da sam prinuđen da i dalje obavljam dužnost direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture, iako mi je namera bila da se vratim u Ekonomsku školu, gde sam na stalnom radu”, kaže Radojičić. On dodaje da konkurs za direktora još nije raspisan, a prema njegovim saznanjima razlozi su to što nisu usaglašeni uslovi konkursa sa Statutom ustanove.

Vajar Nemanja Radojičić je na mesto vršioca dužnosti direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture postavljen pre dve godine na predlog Srpske napredne stranke.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 18 sati 55 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara