Slobodan Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
22.04.2015, 10:45

Funkcioneri ne mogu da dobiju stan

č: | fb:

Potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Valjevu i šef odborničke grupe u Gradskoj skupštini Slobodan Pavlović pozvao je danas predlagače odluke o dodeli stanova funkcionerima i zaposlenima u Gradskoj upravi da tu odluku povuku s obzirom na to da ona nema zakonsko utemeljenje.

Pavlović je naglasio da je u pitanju „principijelna stvar“, te da ni jednoj vlasti ne treba ostaviti mogućnost da pomenutu odluku aktivira i deli stanove svejedno ko je čini. „Funkcioneri nemaju pravo na stanove, a zaposleni u Gradskoj upravi ne mogu biti povlašćeni u odnosu na druge građane. Neka izvole u banku, po kredite, pa neka rešavaju stambena pitanja“, kazao je Pavlović.

Dodao je kako je, između ostalog, posve nelogično da potčinjeni, shodno predloženoj odluci, u komisiji koju će imenovati gradonačelnik, ocenjuju rad funkcionera. On, na pitanje Kolubarskih.rs, nije mogao da odgovori da li se zna broj tih stanova i njihov trenutni pravni status. Štaviše, smatrao je kako je u pitanju „namerno loše vođena evidencija“.

Valjevske demokrate su takođe i protiv prodaje gradske imovine, Doma Vojske Srbije (VS) na primer. Pritom je zapitao da li to znači da će u objektu, koji je „jedan od simbola Valjeva“, uskoro osvanuti „kineska robna kuća“?! Po toj logici, primetio je Pavlović, moguće je da, koliko sutra, na red dođe i Narodni muzej, koji je takođe na atraktivnoj lokaciji.

Pavlović je ponovio i primedbe na način funkcionisanja gradskog ekološkog fonda. Prema njegovom sudu sporni su iznosi ponuđeni u materijalu sa faktičkim stanjem i činjenicom da je iz 2013. i 2014. preneto 20 miliona dinara. „Razlika u iznosu novca od 24 miliona dinara nije zanemariva i dala bi se višestruko iskoristiti“, zaključio je Pavlović.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 11 sati 56 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara