Novak Đoković darovao knjige (foto: Novak Đoković Fondacija )
Novak Đoković darovao knjige (foto: Novak Đoković Fondacija )
23.04.2015, 17:05

Fondacija Novak Đoković darovala knjige

č: | fb:

Predstavnici  Novak Đoković Fondacije uručili su danas 550 knjiga O.Š. „Vladika Nikolaj Velimirović“, koja je pretrpela štetu u prošlogodišnjim majskim poplavama, kada je uništen i veliki broj knjiga. Police u školskoj biblioteci će ubuduće biti bogatije u naslovima kao što su „Čarobnjak iz Oza“, „Alisa u zemlji  čuda“, „Pet prijatelja“, i drugim savremenim štivima. Ovim darom Novak Đoković Fondacija je obeležila 23. april Međunarodni dan knjige.

Novak Đoković darovao knjige

Novak Đoković darovao knjige (Foto: Novak Đoković Fondacija )

"Ljubav prema knjigama je jedna od najvažnijih stvari koje možete da podstaknete kod deteta. Čitanje je od vitalnog značaja za svakog od nas, jer utiče na razvoj inteligencije, kako emotivne tako i opšte, na obrazovanost, podstiče maštu. Misija naše Fondacije jeste razvoj  dece, rani i kasniji, što podrazumeva i dostupnost knjiga koje ovaj proces čine lakšim. Verujemo da današnja deca čitaju štivo koje je drugačije nego pre 20 godina i trudili smo se da odabrani naslovi budu aktuelni i zanimljivi",  izjavila je Maja Jovanović, projektna menadžerka Fondacije. Ona dodaje da je valjevska osnovna škola prva škola kojoj Fondacija uručuje ovakav poklon, a među darovanim knjigama su dela od klasika do novih naslova.

Profesorka književnosti Mila Milutinović kaže da je ova donacija veoma važna za školu koja ima 650 đaka, jer je veliki broj knjiga uništen u majskim poplavama. „Deca ne vole da čitaju obaveznu literaturu, ali kada im se ponudi raznovrsnost naslova u slobodnom izboru veoma su zainteresovani za čitanje. Broj od 500 novih naslova je praktično knjiga po učeniku, jer mi imamo 650 đaka tako da je ovaj poklon veoma vredan”, kaže Mila Milutinović.

Novak Đoković darovao knjige

Novak Đoković darovao knjige (Foto: Novak Đoković Fondacija )

„Do sada smo raspolagali skromnim sredstvima kojima smo kupovali prvenstveno lektiru, a kako postoji interesovanje za vanlektirna dela, ovo što će biti od sada u ponudi obradovaće sve učenike. U njihovo ime zahvaljujemo se Novak Đoković Fondaciji", izjavio je Predrag Gojković, direktor škole.

Novak Đoković Fondacija drugi put za redom, ove godine poklonivši valjevskoj osnovnoj školi 550 naslova, obeležila je Međunarodni dan knjige.  

Novak Đoković darovao knjige

Novak Đoković darovao knjige (Foto: Novak Đoković Fondacija )

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 14 sati 36 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 11 sati 46 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 14 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara