Duško Rakić (foto: Đorđe Đoković)
Duško Rakić (foto: Đorđe Đoković)
26.04.2015, 21:08

Predsednik Duško Rakić

č: | fb:

Profesor istorije Duško Rakić danas je ponovo izabran za predsednika Gradskog odbora DS u Valjevu. Na tajnom glasanju, od 110 članova (oko 70 odsto), koji su se odazvali, dobio je 109 glasova. Rakić je bio jedini kandidat za predsednika.

Od 32 kandidata u Gradski odbor izabrano je njih 24. Najviše glasova dobili su Predrag Erić 83, Nemanja Jakovljeić 79, Slobodan Pavlović 78, Dragan Despotović 63, Milka Erić Vasiljević, Željko Đukić i Predrag Jokić po 61.

U Gradskom odboru su još Dragan Krunić 58, dr Branislav Pavlović 57, Sanda Jančić Ranković 55, dr Milorad Radovanović 51, Gordana Dikanović, Svetlana Marković i Tatjana Tanasković po 48, Nebojša Mijailović 46, Zorica Đogović i Ljiljana Stepanović po 45, Milan Matić 44, Aleksandra Jevtić, Tijana Todorović i Zoran Vasić po 43, Milena Jovanović 40, Svetlana Petrović 39 i Slobodan Đurić 38.

Nisu izabrani Nikola Ilić i Dragan Nićiforović sa po 37 glasova, Nebojša Stojić 35, Aksentije Stanićević 34, Milan Dimitrić 33, Miroslav Petrić 31, Radoslav Jančić 27 i Vladan Savić 25.

Predstoji konstituisanje Gradskog odbora, izbor potpredsednika i sekretara, a shodno stranačkom statutu moguće je i kooptiranje članova po funkciji, odbornicima u gradskom parlamentu, na primer.

Valjevske demokrate su sinoć bile na velikom stranačkom mitingu, na Trgu Republike u Beogradu, iako im je „Lasta“ u četvrtak otkazala tri unapred plaćena autobusa „zbog subotnje gužve u međugradskom saobraćaju“ (po nalogu centrale firme iz Beograda). Valjevske demokrate su privatnim autobusima otputovale na miting na kome je bilo, kako rekoše, "oko 15.000 nas koji smo tražili ostavku Aleksandra Vučića".

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 35 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 24 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.