Ulica Mirka Obradovića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Mirka Obradovića (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2015, 11:11

Uskoro spajanje ulica Mirka Obradovića i Sinđelićeve

č: | fb:

U ovoj godini biće urađeno spajanje Ulice Mirka Obradovića sa mostom u Sinđelićevoj ulici, i to izgradnjom jednosmerne saobraćajnice, uz korekciju prvobitnog projekta. Pet miliona dinara, koliko je potrebno za te radove, obezbeđeno je u gradskoj kasi.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić najavljuje da će radovi početi uskoro, čeka se samo lokacijska dozvola, tako da će u septembru, najkasnije u oktobru, biti spojena Ulica Mirka Obradovića sa Sinđelićevom ulicom. „To će u značajnom meri doprineti rasterećenju Sinđelićeve, što je uz raskrsnicu Sinđelićeve i Knez Mihailove ulice, kao i Krarađorđeva ulica, najvažniji saobraćajni projekti za Valjevo“, kaže Jeremić.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Spajanje Ulice Mirka Obradovića sa mostom u Sinđelićevoj neće biti rađeno po prvobitnom projektu, koji je pre dve godine izradilo preduzeće „Model 5“ iz Beograda, koji je podrazumevao izgradnju šest metara široke dvosmerne saobraćajnice sa trotoarima, dužine 30 metara pre mosta, sa potpornim zidovima, koji ne bi bili na većoj visini od sadašnje Sinđelićeve ulice. Zbog negodovanja žitelja tog dela grada, kojima bi bila ugrožene i egzistencija i posao, izgradnjom dvosmerne saobraćajnice sa zidom visokim nekoliko metara koji bi bio postavljen uz sam objekat, odlučeno je da se saobraćajnica radi fazno, tako što će ulica biti jednosmerna, biće urađena samo silazna trka iz Sinđelićeve u Ulicu Mirka Obradovića. „Nadam se da ćemo u narednom periodu postići dogovor sa žiteljima te ulice i da ćemo raditi i izlaznu traku iz Mirka Obradovića u Sinđelićevu“, kaže Jeremić.

Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega je Gradsko veće odlučilo da izmeni prvobitni plan spajanja Ulice Mirka Obradovića sa mostom u Sinđelićevoj i da se radi jednosmerna ulica, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač objašnjava da ne postoji pojedinačna odluka, samim tim Gradsko Veće nije moglo ni doneti odluku, nego je takvo rešenje spajanja ulice i mosta ukonponovano u plan Generalne regulacije za centar. „Preduzeće ’Modul’5  iz Beograda, koje se bavi projektovanjem saobraćaja, je predložilo da se ulica radi fazno i to samo jedna traka, dok ne bude rešen problem sa vlasnicima objekata“, kaže Kovač i dodaje da će za par godina ili za godinu dana biti urađena i druga traka.

Žarko Kovač

Žarko Kovač (Foto: Đorđe Đoković)

“Međutim za nas je još važnija saobraćajnica u produžetku Ulice Mirka Obradovića, koja tek treba da bude izgrađena, a prolazi pored preduzeća Austroterm i treba da se poveže, preko mosta na Kolubari, sa Ulicom Norveških iunterniraca. Teka tada dobijamo pravu saobraćajnu vezu i skraćenje kako bi građani koji žive u Gradcu imali vezu sa grdom, a ne da idu na obilaznicu ili na mostove u centru grada“, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 21 sati 9 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 10 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...