Dragan Jeremić i meštani Stava (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Jeremić i meštani Stava (foto: Đorđe Đoković)
17.11.2015, 12:30

Jeremić počeo da podvlači crtu

č: | fb:

Gradska vlast nije odustala od izgradnje hale sportova, a do kraja meseca biće odlučeno da li će sportski objekat biti završen sledeće godine po principu „ključ u ruke“ ili će radovi biti nastavljeni fazno. Predsednik GO SPS Dragan Jeremić, direktor Gradske direkcije, je na stranačkoj konferenciji za novinare, osim o izgradnji hale sportova govorio i o drugim planovima i aktivnostima gradske vlasti čiju okosnicu čine socijalisti, ali i o onome što do sada nije realizovano. 

Jeremić je ponovio da ova vlast neće odustati od izgradnje hale sportova, koja je jedan od tri najznčajnija infrastrukturna projekta u gradu, koji će podržati i država. Objašnjava da je tender, koji je objavljen pre četiri meseca, poništen jer se javila samo jedna građevinska firma, koja je odustala od posla, zbog kratkih rokova, jer se sa početkom radova kasnilo zbog rebalansa budžeta. Jeremić najavljuje da će uskoro biti poznato da li će ponovo biti raspisan tender za nastavak radova i to po fazama ili će biti potpisan ugovor sa jednom nemačkom firmom koja bi izgradila halu po principu „ključ u ruke“. „Odluka zavisi od ishoda sastanka u Ministarstvu sporta i razgovora sa potencijalnim investitorom“, zaključuje Jeremić.

Dom vojske

Dom vojske (Foto: Đorđe Đoković)

Govoreći o Domu vojske, za koji ni nakon dva oglasa za prodaju nije bilo zainteresovanih kupaca, Jeremić kaže da gradsko rukovodstvo nije odustalo od prodaje i da će treći tender biti raspisan tek ako se pojavi potencijalni kupac, jer „nema svrhe ponavljati oglas, ako niko nije zainteresovan“. Dodaje da grad još uvek nema ideju šta sa tim vrednim objektom u centru grada u koji treba uložiti najmanje milion i po evra. „Ne samo da nemamo taj novac za završetak radova, nego u gradskoj kasi neće biti ni 200.000 evra godišnje koliko bi trebalo za eksploataciju objekta. I to su jedini argumenti zbog kojih se ova vlast odlučila za prodaju Doma vojske“, objašnjava Jeremić. Što se tiče ski-staze na Divčibarama, tender za zakup je ponovljen, jer se javio zainteresovani zakupac, koji je spreman da u ski-stazu investira i obezbedi veštačko osnežavanje u narednih 15 godina.

Odgovarajući na kritike DS da balon u SRC Petnica, koji je podignut prošle godine, još uvek nije u funkciji Jeremić pita demokrate zašto ga oni nisu podigli pre deset godina i stavili u fuknciju? „U toku su radovi na hidroizolaciji, zbog čega balon još uvek nije podignut, očekujem da će biti završeni u nrednih 15 dana, nakon čega će balon moći da se koristi“, kaže Jeremić i ponavlja da problem nije u balonu, nego u objektu na koji se balon naslanja, a o tome nažalost niko nije vodio računa. Dragan Jeremić je najavio da će Grad uskoro rešiti višedecenijski problem sportskog objekta "Partizan", pomoćiće Ekonomskoj školi da se na neki način obešteti, koja treba da vrati naslednicima restoran "Zlatibor", koji koristi skoro pola veka. Uz izvinjenje sugrađanima zbog saobraćajnog kolapsa zbog radova na širenju toplovodne mreže, Jeremić je ponovio da je toplifikacija grada jedan od najznačajnijih i najvrednijih projekata u Valjevu, s toga treba imati razumevanja i strpljenja.

Balon u Petnici

Balon u Petnici (Foto: UFK Valis)

Predsednik okružnih socijalista, odgovarajući na novinarsko pitanje, govorio je i o mogućim izbornim koalicijama ne precizirajući koje su stranke, osim PUPS, JS i PSS, potencijalni partneri socijalista. „Mi ćemo sarađivati sa svima koji žele i hoće da unaprede Valjevo i sa onima koji su programski bliski socijalistima. Do kraja meseca biće poznata naša programska platforma za naredne izbore, što će ujedno biti i naš program za naredne četiri godine“, kaže Jeremić uz zaključak da će se „socijalisti, pored planova za budućnost, osvrnuti i na ono što su uradili za prethodne četiri godine uz podvlačenje crte". Predsednik OO SPS Dragan Jeremić je najavio češće i redovnije konferencije za novinare na kojima će upravo govoriti o tome šta su socijalisti realizovali, a šta ne u svom mandatu vladavine u Valjevu prethodnih godina.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 5 sati 32 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 22 sati 37 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara