Kolubarske.rs * Vest
Kolubarske.rs * Vest
16.01.2016, 12:53

Izgoreo „Evropin“ autobus

č: | fb:

Jutros posle 9.00 sati, na putu Valjevo – Šabac u Goloj Glavi, izgoreo je autobus valjevskog prevoznika „Evropa bus“, potvrdio je Kolubarskim.rs dežurni dispečer u tom preduzeću. Povređenih nije bilo.

Autobus „setra“ bio je na redovnoj međunarodnoj liniji Valjevo – Beč – Linc i iz Valjeva je sa dva vozača krenuo u 9.00 sati. Pretpostavlja se da je požar izbio na motoru, a vozači ga nisu odmah uočili i izvesno vreme su vozili autobus iako se njegov zadnji deo zapalio. Docnije su pozvali vatrogasce iz Valjeva, koji su brzo stigli i ugasili požar ali je autobus u potpunosti izgoreo. Uobičajno je da se pre polaska na put obavi redovan tehnički pregled u samoj prevozničkoj firmi, a autobus je bio star 15-tak godina.

U Stanici saobraćajne policije PU Valjevo saznali smo da je obavljen uviđaj, a u autobusu su u momentu izbijanja požara bila četiri putnika. Vozači su uspeli da otkače prikolicu, rečeno nam je u Vatrogasno-spasičlačkoj jedinici, pa ja spasen prtljag (ako je tu bio smešten).

U Službi hitne pomoći Doma zdravlja kažu da ih niko nije zvao, ni policija „koja to obično radi kad izađe na uviđaj“.

„Evropin“ dispečer reče kako su se vozači javili tek pošto je požar ugašen. Materijalna šteta je velika, a izgoreli autobus bio je osiguran.

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 19 sati 33 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara