Konferencija za novinare  (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
25.01.2016, 13:48

Dom za stare „na dugom štapu“

č: | fb:

Dovršetak zgrade Doma za stare u Valjevu, na Majdanu, ako je suditi po onome što se danas čulo na pres konferenciji Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) dr Rasima Ljajića, i dalje je „na dugom štapu“. Kako je, odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs, rekla potpredsednica stranke Suzana Paunović, očito upućena u probleme, ta investicija je „od početka bila megalomanska“.

„Tačno je da je Vlada Japana dala donatorska sredstva, koja, međutim, nisu bila dovoljna. U budžetu Srbije novca nije bilo za nastavak radova, kao ni u budžetu lokalne samouprave“, rekla je Paunović pojašnjavajući zbog čega taj objekat, uprkos nekolikim obećanjima - od sada pok. Jovana Krkobabića (PUPS) do dr Nenada Ivaniševića (SDPS), nije završen. Uz to, dodala je, tu treba zaposliti nove ljude – lekare, negovatelje, sestre, pravnike, socijalne radnike, što je takođe upitno u vremenima smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru!

Dobrosav Marić, Suzana Paunović i Slavan Batoćanin

Dobrosav Marić, Suzana Paunović i Slavan Batoćanin (Foto: Đorđe Đoković)

Koordinator SDPS za Kolubarski i Mačvanski okrug, Dobrosav Marić, Lozničanin koji je „dugo u Beogradu“, rekao nam je u neformalnom razgovoru kako „sve i ne može da se kaže“ i krivicu prevalio na aktuelnog resornog ministra Aleksandra Vulina (PS), odnosno lokalnu vlast jer je „SPS zatvorio grad, a tako se ne mogu dobiti sredstva za investicije“. Usaglasili smo se, doduše, kako nije u redu ni to da Vlada Srbije „disciplinuje one sredine u kojima vlast nije upodobljena po vertikali“.

Današnjoj pres konferenciji u Valjevu prisustvovao je i Branko Gogić predsednik Izvršnog odbora stranke, a advokatica Dragana Terzić, predsednica novog Gradskog odbora SDPS, obavestila je novinare kako je 12. januara formiran novi Gradski odbor, te da su potpredsednici Zorica Mihailović, vlasnika privatne agencije za zapošljavanje, Slavan Batoćanin, profesorka Ekonomske škole mr Tanja Srećković i mladi preduzetnik Ivan Subotić.

Terzić je najavila kako će aktivisti SDPS, po pozivu, posetiti sve gradske i seoske mesne zajednice kako bi od građana čuli sa kojim se problemima suočavaju i izrazila nadu da će, kao učesnici u budućoj lokalnoj i republičkoj vlasti, biti u prilici da građanima pomognu naglašavajući pritom socijaldemokratsku dimenziju stranke.

Potpredsednica Suzana Paunović je, odgovarajući na pitanje izveštača, rekla da odbori SDPS imaju slobodu odlučivanja o koalicijama ali je dodala kako je „prosto prirodno“ da se na svim nivoima poštuje dogovor Aleksandra Vučića i dr Rasima Ljajića o koliciji dve stranke. Njen odgovor o tome šta se dešavalo sa prethodnim Gradskim odborom u Valjevu. čijih je devet od 13 članova prešlo u SPS, razlikuje se od onoga što je novinarima ranije ponudila doskorašnje predsednica stranačkog odbora u Valjevu, Milena Dosković, inače član Gradskog veća.

„Valjevski odbor nije raspušten, mi to tako ne radimo, Dragana Terzić je izabrana na izbornoj skupštini 12. januara, kao i Gradski odbor od 30 članova. Naša odluka o promenama u valjevskom odboru nema veze sa eventualnom dosadašnjom saradnjom SDPS sa SPS a ne sa SNS“, ustvrdila je Suzana Paunović.

Stranačka kancelarija SDPS u Valjevu, koja je danas bila prepuna s obzirom na brojnu posetu članova i simpatizera, nalazi se u Ulici doktora Pantića broj 72, u tzv. „Jablaničinoj zgradi“, i radi svakodnevno.

 

 

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 2 sati 18 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara