Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
18.02.2016, 10:41

Predlozi za godišnje nagrade Valjeva

č: | fb:

Gradska komisija donela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Grada Valjeva, koja se dodeljuje povodom Dana Valjeva, a konačnu reč daće odbornici 4. marta na sednici Skupštine grada. Ovaj put bez kandidata za oblast arhitektura i zaštita životne sredine­­­­­, medicina i socijalna zaštita i za umetnost.

Komisija je predložila da godišnju nagradu u oblasti privrede dobije kompanija “Vega”, koja je po dobiti bila najuspešnija firma u Kolubarskom okrugu, za vaspitno-obrazovni rad predložena je Podružnica matematičara Valjevo, nagrada u oblasti stvaralaštvo učenika i studenata trebalo bi da pripadne učenici Muzičke škole, devetogodišnjoj Mariji Obradović, dok je za oblast nauka, inovacije i pronalazaštvo ­­­­­­­­­predložen dvadesetdevetogodišnji Marko Tanasković, koji je doktorirao na čuvenom Švajcarskom federalnom institutu za tehnologiju u Cirihu. Godišnju nagradu za postignute rezultate u sportu trebalo bi da dobije trener Abaligaša KK Metalac Vladimir Đokić, dok je za oblast kultura i informisanje predložena Književna zajednica Valjevo.

Komisija je odlučila da dodeli dve specijalne nagrade. Nagradu za životno delo trebalo bi da dobije dr Nikola Simić, dok je publicista Milorad Tude Radojičić predložen za nagradu, koja se dodeljuje za poseban doprinos razvoju i afirmaciji grada.

I pored toga što su u roku prispeli predlozi za sve oblasti, Komisija je smatrala da godišnju nagradu Grada Valjeva niko ne zaslužuje za humanitarni rad i humanost, u oblasti arhitektura i zaštita životne sredine­­­­­, medicina i socijalna zaštita i za oblast umetnost.

O predloženim kandidatima za najveće priznanje Grada odlučivala je Komisija u sastavu: predsednik Mila Grujičić, Slavica Pantelić Cupać, Ivana Jolović, dr Vojislav Andrić, dr Zoran Jokić, Zoran Stanković, Milorad Radojičić, dr Radoje Petrović, Milan Gajić, Desimr Tadić i Vigor Majić.

I prilikom ovogodišnjeg izbora, među predloženim kandidatima se našao i član Komisije za dodelu nagrade Grada Valjeva, Milorad Tude Radojičić. Prošle godine među kandidatima, takođe je bio član komisije dr Vojislav Andrić.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Komisija će sledeće srede održati još jednu sednicu na kojoj će biti predložene, kako rekoše pojedini članovi Komisije, "bitne izmene Odluke o dodeli nagrada Grada Valjeva". Neke od izmena se odnose na kriterijume, ali i na to da se kultura i informisanje razdvoje na dve oblasti, kao i da se doda nova oblast poljoprivreda.

Dr Đukanović predložen za počasnog građanina Valjeva

Košarkaški klub „Metalac“ i Šahovski klub „Sveti Nikolaj“ predložili su dr Boška Đukanovića za počasnog građanina Valjeva. Predlog je prihvatila gradska Komisija za dodelu zvanja počasni građanin Valjeva, a konačnu odluku će doneti odbornici Skupštine grada na sednici 4. marta.

Zvanje počasnog građanina Valjeva poslednji je poneo košarkaš Miloš Teodosić koji je počasnim građaninom proglašen 2014. godine.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 49 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 13 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara