Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
23.02.2016, 11:52

Četvorogodišnji plan razvoja industrijske zone

č: | fb:

Plan razvoja industrijske zone “Stefil” do 2019. godine, koji predviđa podsticaj domaćih i stranih ulaganja, ekonomski razvoj, zapošljavanje, kao i infrastrukturne radove, usvojili su članovi Gradskog veća, a konačnu reč daće odbornici Skupštine grada na sednici 4. marta.

U ovoj godini u budžetu Valjeva za razvoj industrijske zone opredeljeno je 20 miliona dinara, a najviše novca biće uloženo u rekonstrukciju saobraćajnice prema “Mašiniradu”, koja će biti završena za 15-ak dana, izgradnju kanalizacionog sistema, radove na rasveti u industrijskoj zoni i izgradnju ograde.

Žarko Kovač

Žarko Kovač (Foto: Đorđe Đoković)

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da je u naredne tri godine primarna izgradnja saobraćajnice, koja bi “Obilaznicu”, kružnim tokom, spajala sa industrijskom zonom, a vrednost tih radova je oko 140 miliona dinara . “Istovremeno, sa izgradnjom te saobraćajnice, Grad bi otkupio i osam hektara zemljišta, koje je u neposrednoj blizini, a bilo bi iskorišćeno i za proširenje industrijske zone. Grad bi takođe mogao da otkupi, kada se reše svi pravni sporovi, i desetak hektara parcele nekadašnjeg GP ‘Jablanica’, koja je već duže vreme van funkcije”, najavljuje Kovač. On objašnjava da bi tih deset hektara sa postojećih 14,3 hektara, na koliko se prostire industrijska zona, bila ozbiljna površina koja bi uz dobru infrastrukturu bila ponuđena stranim i domaćim investitorima.

Plan razvoja industrijske zone “Stefil” u naredne četiri godine je ambiciozan, ali moguć!

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač najavljuje da će Grad u ovoj godini konkurisati kod Ministarstva privrede sa dva projekta za industrijsku zonu – uređenje infrastrukture i saobraćajnica. Uslov za koriščenje novca iz državne kase jeste da se deo sredstava obezbedi iz budžeta grada.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 4 sati 30 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 9 sati 40 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar