Raskrsnica Pantićeve i Dušanove ulice (foto: Đorđe Đoković)
Raskrsnica Pantićeve i Dušanove ulice (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2016, 09:32

„Jugo“ upao u kanal za toplovod

č: | fb:

U blizini raskrsnice Dušanove i Pantićeve ulice, u kojoj se gradi tolovod, u kanal je upao "jugo", a u ovoj nesvakidašnjoj saobraćajnoj nesreći vozač nije povređen. Prema nepotvrđenim informacijama vozač "juga", koji se kretao Pantićevom ulicom, od Tehničke škole prema Dušanovoj ulici, umesto da skrene levo ili desno zbog znaka zabrane saobraćaja i vidljivih radova na ulici, on je produžio pravo i upao u rov dubok jedan metar. Vozač, koji je bio sam u automobilu, nije povređen, a kako saznajemo nije bio u alkoholisanom stanju.

Radnici koji su jutros bili na gradilištu kažu da su radovi propisno obeleženi, "sa kilometar se vidi iskopana ulica", otuda im je nejasno kako je u kanalu završio "jugo", koji je jutros izvađen uz pomoć "pauka".

Radovi u Pantićevoj ulici

Radovi u Pantićevoj ulici (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi u Pantićevoj biće završeni do kraja juna

 

Ovog prepodneva gradilište u Pantićevoj ulici obišli su zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, pomoćnik direktora za investicije Gradske toplane Dragan Despotović i tehnički direktor Gradske Toplane Žarko Vuković. 

Kovač, koji upravlja projektom širenja toplovodne mreže u gradu, kaže da je na terenu kako bi video dokle su stigli i da li su sinhronizovani građevinski i mašinski radova na širenju toplovodne mreže, koji su počeli sredinom maja, i vodovodni radovi, koji su tek počeli, u Pantićevoj ulici. Zadovoljan je brzinom radova i najavljuje da će biti završeni do kraja juna, kada će za saobraćaj bitri otvorena Pantićeva ulica.

On dodaje da je rok za završetak gradnje toplovoda u Pantićevoj od Ulice vojvode Mišića do Tehničke škole kraj jula, ali su radovi ubrzani zbog toga što je ugrožen i značajno otežan saobraćaj u gradu s obzirom na to da su, pored Pantićeve, zatvoreni deo Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, a do nedavno je bila zatvorena i jedna deonica „duplih traka”.  

Radovi u Pantićevoj ulici

Radovi u Pantićevoj ulici (Foto: Đorđe Đoković)

Kovač najavljuje da će za tri dana biti završeni mašinski radovi na priključcima u Pantićevoj ulici, od Vojvode Mišića do Dušanove ulice, i dok se to ne završi neće početi radovi od Dušanove do Tehničke škole. Sledeće nedelje biće zatvorena za saobraćaj raskrsnica Karađorđeva i Dušanova, što će biti blagovremeno najavljeno.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da je od danas za saobraćaj otvorena desna traka Sinđelićeve ulice, pravac od Petog puka ka gradu, dok će se prema Petom puku koristiti ulica Ljube Kovačevića.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 13 sati 15 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 18 sati 21 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 17 sati 29 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara