Školica plivanja (foto: www.valjevo.rs)
Školica plivanja (foto: www.valjevo.rs)
25.07.2016, 10:49

Školica plivanja za 150 prvaka

č: | fb:

Školica plivanja, koju finansira Grad, za 150 učenika prvog razreda valjevskih osnovnih škola organizovana je i ovog leta na bazenima SRC Petnica u okviru Lokalnog plana akcije za decu.

Program je namenjen deci slabijeg materijalnog statusa i škole su prilikom izbora prioritet dale mališanima iz ove socijalne kategorije. Prvaci će, uz stručnu pomoć tri koordinatorke i instruktore plivanja, školicu pohađati do 30. avgusta, podeljeni u tri grupe. Grad Valjevo školicu plivanja realizuje u saradnji sa Plivačkim klubom "Valis" i Ustanovom za fizičku kulturu "Valis".

Saša Simić

Saša Simić (Foto: www.valjevo.rs)

Pomoćnik gradonačelnika Saša Simić, koji je danas na petničkim bazenima obišao drugu grupu dece koja će savladati osnove plivanja kroz školicu koju je organizovao Grad, kaže da je od izuzetnog značaja pomoć Plivačkog kluba i „Valisa” i da je važno da što više mališana bude uključeno u ovu školicu.

„Za proteklih osam godina, koliko Grad organizuje školicu plivanja, bilo je uključeno oko 900 dece. Strategija Grada jeste da što više dece nauči da pliva, kao i to da školica plivanja bude organizovana tokom cele godine i u zimskom periodu, kako bi što više mališana bilo uključeno u ovaj program”, rekao je Saša Simić.

Svečano uručenje diploma za 150 polaznika školice plivanja, biće organizovano početkom septembra, po završetku programa, na prijemu kod gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića.

Zahvaljujući školici plivanja, koju finansira Grad, do ove godine je oko 900 učenika prvog razreda valjevskih škola savladalo osnove plivanja. Grad Valjevo je budžetom u ovoj godini opredelio 2,5 miliona dinara za realizaciju svih programa i projekata iz LPA.

U 2016. godini u okviru realizacije Lokalnog plana akcije za decu, osim školice plivanja, kupovinom garderobe i sredstava za ličnu higijenu, biće realizovana i akcija pomoći za 25-oro dece bez roditeljskog staranja iz materijalno najugroženijih porodica, a u skladu sa preporukom i evidencijom Centra za socijalni rad.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 32 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 11 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara