Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
01.07.2014, 20:57

Dve sednice Gradske skupštine

č: | fb:

U Valjevu će se odbornici Gradske skupštine sastati dva puta u tri dana - prvi put sutra, a drugi put u petak. Uz prvi rebalans gradskog budžeta za 2014. na dnevnom redu naći će se i Pravilnik o sufinansiranju medija, koji je oboren na Ustavnom sudu Srbije posle zahteva bivše urednice Radio Patka, Darije Ranković, kao i izveštaji o radu gradskih javnih preduzeća i ustanova u 2013. godini.

Za sutra su članovi Udruženja građana "Dosta, bre!" najavili postavljanje prazne stolice gradskog ombudsmana koji nikada nije postavljen. Ispred zgrade Gradske skupštine stolica  će biti postavljena u 9.30 sati.

"Neka se sapliću o praznu stolicu, neka je izdaleka zaobilaze. Neka se prave da je ne vide! Neka je hapse i kažnjavaju!", kad ih "nije briga šta piše u zakonima i statutu Grada Valjeva", stoji u saopštenju tog udruženja dostavljenog Kolubarskim.rs.

Za sutra u podne, kao i za petak u isto vreme, protest pred Gradskom skupštinom najavljuju i pripadnici "Istinoljublja", koje predvodi raščinjeni monah SPS, Antonije (Dragan Davidović).

"Za Gračanicu i izvore" bore se mesecima ti građani smatrajući da je nepotrebna izgradnja hidrosistema "Rovni" sa branom, na reci Jablanici, na oko 15 kilometara od Valjeva.

Oni, kako su saopštili, nastoje da "spreče iseljavanje monaha i rušenje groblja i manastirskih konaka" u Gračanici, crkve Svetih arhangela iz 15. veka, koja treba da bude potpopljena punjenjem akumulacije "Rovni". Taj posao, kako tvrde, uskoro treba da počne u organizaciji JP "Kolubara", koje vodi investiciju, a u izvođenju radnika beogradske "Hidrotehnike" i lokalnih "SPS firmi".

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 sati 41 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 6 sati 51 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar