Slobodan Gvozenović i kandidati za odbornike (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozenović i kandidati za odbornike (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.10.2016, 11:37

U valjevskim naprednjacima smene

č: | fb:

Predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović smeniće Janka Gagića i dr Dobrivoja Grujičića, direktora Opšte bolnice sa mesta potpredsednika valjevskih naprednjaka, kao i Mihaila Milutinovića sekretara Gradskog odbora, saznaju Kolubarske.rs. Potpredsedničko mesto zadržaće jedino mašinski inženjer Zoran Trifunović, aktuelni v.d. direktora Gradske direkcije, koji uživa poverenje predsednika valjevskih naprednjaka Slobodana Gvozdenovića.

 

Kako saznajemo do promena u stranačkom rukovodstvu dolazi na zahtev Gvozdenovića, koji je predložio da se stranačko rukovodstvo podmladi kako bi "i valjevski naprednjaci dobili novu energiju".

 

Predsednik IO SNS Darko Glišiš za Kolubarske.rs kaže da je podržao ovu inicijativu, ali da nije upoznat sa personalnim rešenjima.

"Slobodan Gvozdenović se konsultovao sa mnom o tome da se izborom novih potpredsednika stranka podmladi, što sam podržao, ali sam sugerisao da vodi računa o tome da ti novoizabrani potpredsednici budu kredibilni i kadri da ponesu ni malo lak teret funkcije, ali i da ne sagore brzo u tom poslu. Da li je promena bila dobra, analiziraćemo već u februaru sledeće godine. Tada ćemo ocenjivati i predsednika valjevskih naprednjaka u smislu da li je njegov izbor bio dobar", kaže Glišić.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li promena potpredsednika, ali ne i predsednika Gradskog odbora SNS-a, znači da je vrh stranke zadovoljan radom Slobodana Gvozdenovića, Darko Glišić kaže da će se stranka tek izjasniti o rezultatima predsednika i dodaje da je procedura različita.

"Potpredsednike menja Gradski odbor na predlog predsednika, dok je procedura za smenu predsednika, koga je birala Skupština Gradskog odbora, uređena stranačkim Statutom. To znači da se predsednik razrešava funkcije ukoliko jedna trećina mesnih odbora zatraži njegovu smenu ili ukoliko je grubo prekršio stranački Statut", objašnjava Glišić.

Odgovarajući na pitanje zar Slobodan Gvozdenović sa nekoliko ispada u javnosti, bahatim ponašanjem kao gradonačelnik i neprimerenim odnosom prema pojedinim novinarima nije prekršio Statut, Glišić kaže da "grubog kršenja Statuta nije bilo, ali lošeg ponašanja je bilo“. Dodaje da su to "unutarstranačke stvari o kojima će stranka zauzeti stav i preduzeti neophodne mere".

 

Predsednik IO SNS Darko Glišić nije potvrdio, ali nije ni demantovao saznanja Kolubarskih.rs o tome ko će biti novi stranački funkcioneri, rekavši da će o tome odlučiti Gradski odbor.

Prema našim saznanjima novi potpredsednik valjevskih naprednjaka biće ekonomista Miroslav Pimić, aktuelni pomoćnik valjevskog gradonačelnika, i komercijalista Miroslav Gajić, odbornik u Skupštini grada. Umesto sekretara stranke diplomiranog pravnika Mihaila Milutinovića, aktuelnog zamenika predsednika Skupštine grada, sekretar GrO SNS biće ekonomski tehničar Marijana Stanojević, odbornica u Skupštini grada.

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs sednica Gradskog odbora SNS-a na kojoj će se izjašnjavati o promeni dela stranačkog rukovodstva biće održana danas u 18.00 časova. 

 

Podsećam, Janko Gagić je na mesto potpredsednika valjevskih naprednjaka izabran pre godinu dana i to na predlog Slobodana Gvozdenovića.

Gagić je bio protivkandidat Gvozdenoviću na unutarstranačkim izborima održanim u maju prošle godine, kada je minimalnim rezultatom izgubio od Gvozdenovića, mada ima i onih koji su tada tvrdili suprotno - da je Gvozdenović minimalnim rezultatom izgubio od Gagića. .

"Janko Gagić je dobio podršku velikog broja naših članova na izborima i to je više nego dovoljna kvalifikacija za mesto potpredsednika", rekao je Gvozdenović prošle godine kada je Janka Gagića prdložio za funkciju potpredsednika GrO SNS.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 4 sati 28 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 3 komentara

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Objavljen na sajtu grada Pre 3 minuta

Poziv za nagradu grada Valjeva za 2022. godinu

Na sajtu Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada Valjeva. Nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14...