Registracija Prijava preko FB
Maline (foto: Đorđe Đoković)
Maline (foto: Đorđe Đoković)
05.07.2014, 21:59

52. Dan maline

č: | fb:

U Brankovini će sutra po 52. put biti održan „Dan maline“ uz učešće proizvožača tog voća iz Kolubarskog okruga, kao i gostiju iz Arilja, gde je malinogorje na daleko višem nivou poslednjih godina. Biće proglašeni najbolji proizvođači, a na tradicionalnom savetovanju razgovaraće se o problemima u proizvodnji i plasmanu maline na domaćem i stranom tržištu. Govoriće prof. dr Drago Cvijanović, kao i Božo Joković iy ariljskog udruženja „Eko voće“.

Kako je javio Glas zapadne Srbije, u Beogradu je juče održan „neuspešan sastanak“ proizvođača maline iz okoline Arilja, okupljenih u udruženju „Vilamet“, sa predstavnicima ministarstava poljoprivrede i trgovine. Ariljski malinari zatražili su da se ujednači otkupna cena u čitavoj Srbiji s obzirom na to da je trenutno u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu kilogram maline skuplji i do 100 dinara u odnosu na cenu u Moravičkom okrugu.

Pošto nikakv dogovor nije postignut, malinari iz okoline Arilja poslali su svoje zahteve premijeru Aleksandru Vučiću, očekujući od njega pomoć, a svoj protest su najavili za ponedeljak, 7. jula, u „pet do 12“. O svemu će, po običaju, biti reči i na sutrašnjem „Danu maline“ u Brankovini.

Aktuelno

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka 4.06.2020

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...