Maline (foto: Đorđe Đoković)
Maline (foto: Đorđe Đoković)
05.07.2014, 21:59

52. Dan maline

č: | fb:

U Brankovini će sutra po 52. put biti održan „Dan maline“ uz učešće proizvožača tog voća iz Kolubarskog okruga, kao i gostiju iz Arilja, gde je malinogorje na daleko višem nivou poslednjih godina. Biće proglašeni najbolji proizvođači, a na tradicionalnom savetovanju razgovaraće se o problemima u proizvodnji i plasmanu maline na domaćem i stranom tržištu. Govoriće prof. dr Drago Cvijanović, kao i Božo Joković iy ariljskog udruženja „Eko voće“.

Kako je javio Glas zapadne Srbije, u Beogradu je juče održan „neuspešan sastanak“ proizvođača maline iz okoline Arilja, okupljenih u udruženju „Vilamet“, sa predstavnicima ministarstava poljoprivrede i trgovine. Ariljski malinari zatražili su da se ujednači otkupna cena u čitavoj Srbiji s obzirom na to da je trenutno u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu kilogram maline skuplji i do 100 dinara u odnosu na cenu u Moravičkom okrugu.

Pošto nikakv dogovor nije postignut, malinari iz okoline Arilja poslali su svoje zahteve premijeru Aleksandru Vučiću, očekujući od njega pomoć, a svoj protest su najavili za ponedeljak, 7. jula, u „pet do 12“. O svemu će, po običaju, biti reči i na sutrašnjem „Danu maline“ u Brankovini.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...