Klizalište na platou Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Klizalište na platou Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
24.01.2017, 10:12

Klizalište do polovine februara

č: | fb:

Klizalište, koje je otvoreno pre skoro mesec dana na platou Centra za kulturu, Valjevci će moći da koriste do 15. februara, a ne do polovine januara kako je bilo prvobitno planirano. 

 

Još mesec dana korišćenja klizališta Grad će beogradskoj firmi "Gemtehnik", koja se bavi iznajmljivanjem i montažom klizališta, platiti 600.000 dinara, saznaju nezvanično Kolubarske.rs. Međutim, učenici neće imati besplatne termine nego će plaćati, kao i svi klizači, 150 dinara sat klizanja.

 

Da je sezona klizanja produžena potvrđeno nam je iz beogradske firme "Gemtehnik", ali nisu želeli da kažu kako i pod kojim uslovima, da li su potpisali ugovor sa Gradom i da li je bio raspisan tender, o korišćenju klizališta još mesec dana. "To su pitanja za Vašu Opštinu", rekao je sagovornik Kolubarskih.rs.

 

U Gradskoj upravi ne žele da govore o tome pod kojim uslovima je produžena sezona klizanja, niti žele da odgovore na pitanje da li je tačno da će Grad beogradskoj firmi, koja naplaćuje korišćenje klizališta i iznajmljivanje opreme, platiti 600.000 dinara.

 

Klizalište je postavljeno 29. decembra u okviru novogodišnjeg programa i bilo je planirano da bude otvoreno do 15. januara, što je bilo ugovoreno po tenderu koji je raspisan za organizaciju novogodišnjeg programa. Posao organizacije novogodišnjeg programa dobila je jedna agencija koja je angažovala beogradsku firmu "Gemtehnik" da postavi klizalište.

Tada je načelnik jedne od dve gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić rekao da su za učenike osnovnih i srednjih škola obezbeđeni besplatni termini. On je objasnio da je "u okviru tendera traženo nekoliko termina kako bi deca mogla besplatno da koriste klizalište, i dobijeno je vreme od 10.00 do 13.00 časova". Ti besplatni termini, kako je rečeno na konferenciju za novinare krajem decembra, Grad koštaju 400.000 dinara.

Klizalište na platou Centra za kulturu

Klizalište na platou Centra za kulturu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prethodnih godina, u vreme vladavine demokrata, Grad nije plaćao klizalište, nego su firme Gradu plaćale zakup lokacije na kojoj su postavljale klizalište. Valjevci su tada mogli da klizaju na Studentovom igralištu, u Kolubari 2 i na platou Centra za kulturu.

 

Firma koja je pre nekoliko godina postavila klizalište na platou Centra za kulturu Gradu je platila 100.000 dinara zakup javne površine. Pored toga bila je u obavezi da od Zavoda za zaštitu spomenika kulture dobije uslove za korišćenje zaštićene zone, tačnije rešenje o merama tehničke zaštite, za koje je plaćena odgovarajuća taksa.

 

Kako nam je potvrđeno u Zavodu za zaštitu spomenika kulture, za klizalište koje je krajem prošle godine postavljeno na platou Centra za kulturu niko nije tražio uslove i rešenje o merama tehničke zaštite, a na to su po zakonu bili u obavezi.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 7 sati 27 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 7 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara