Protest na trgu (foto: Đorđe Đoković)
Protest na trgu (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2014, 12:47

Petorica u pritvoru, podnete krivične i prekršajne prijave

č: | fb:

Valjevska policija privela je sinoć 11 građana zbog ometanja javnog skupa u organizaciji “Žena u crnom” na Gradskom trgu, saopšteno je danas. Po nalogu osnovnog javnog tužioca mera zadržavanja do 48 sati određena je A.B. (30), M.B. (23), M.M. (31), I.M. (22) iz Valjeva zbog sumnje da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, kao i krivično delo nasilničko ponašanje.

N.D. (51) iz Valjeva zadržan je zbog krivičnog dela ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira. Tužilac je naložio i da se protiv L.G. (20) iz Valjeva podnese krivična prijava za krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, a protiv A.B. (25) iz Valjeva za krivično delo ugrožavanje sigurnosti u redovnoj proceduri (bez policijskog zadržavanja). Prekršajne prijave podnete su protiv A.M. (25), D.M. (28), S.M. (21) i A.B. (25) iz Valjeva zbog drskog i bezobzirnog ponašanja, vređanja i zlostavljanja drugih lica.   

Do napada na aktiviste "Žena u crnom" došlo je tokom jučerašnjeg performansa te NVO i povodom razvijanja transparenta kojim se traži da se žrtve Srebrenice ne zaborave, a izvršioci genocida pozovu na odgovornost. Napadnuti su i biciklisti iz meorijalne povorke ka Srebrenici.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 41 sekundi

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 17 sati 5 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara