Mihailo Jokić promoviše Slobodana Gvozdenovića (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Jokić promoviše Slobodana Gvozdenovića (foto: Đorđe Đoković)
12.04.2017, 07:02

Mihailo Jokić: "Zbog protesta usporeno punjenje budžeta"

č: | fb:

Narodni poslanik Mihailo Jokić je rekao da studentski protesti utiču na punjenje budžeta Republike Srbije, a osnov svega jeste ekonomski razvoj.

 

"U prva tri meseca suficit u republičkom budžetu iznosio je sedam milijardi dinara, a prema budžetu koji je napravljen za 2017. godinu i prema odobrenju MMF-a trebalo je da bude 48 milijardi dinara gubitka. Kada se tih 48 milijardi sabere sa sedam milijardi dinara suficita, to znači da je prihod u prva tri meseca bio veći za 55 milijardi dinara", rekao je Jokić na konferenciji za novinare Gradskog odbora SNS.

 

On je dodao da je taj trend usporen sada kada su počeli ovi protesti u organizaciji Soroša i stranog kapitala. "Koliko ja imam informacija budžet Republike Srbije se u poslednjih sedam, osam, deset dana usporeno puni u odnosu na trend koji je bio prva tri meseca", rekao je Jokić.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da pojasni zbog čega se budžet usporeno puni poslednjih dana, Jokić kaže zbog nesigurnosti.

"Jednostavno, to je nesigurnost onih koji ulažu i svih onih koji treba da pune budžet, jer oni iščekuju nešto. Svi sad taktiziraju, očekuju da se desi nešto", objašnjava narodni poslanik.

Zamoljen da precizira ko očekuje da se desi nešto, Jokić odgovara da "očekuju oni koji su proteste organizovali i strani kapital“. Da li to znači da "strani kapital" puni budžet Srbije, Jokić nije odgovorio nego objašnjava "da je plaćanje poreza obaveza, da čovek može da plati, da može da prolongira, može da odloži".

 

Narodni poslanik smatra da mlade generacije koje su izašle na ulice ne znaju kuda idu i kuda ih ti protesti vode.

"Sve to platiće Republika Srbija, odnosno njeni građani. A to je scenario koji je naš predsednik Vučić rekao da će biti, koji se dešava u Rusiji, u Rumuniji... Bojim se da ćemo se vratiti unazad u dvehiljadite godine. Ne osporavam pravo da se borimo za bolje, da nema političkog zapošljavanja, ima nedostataka u svim sferama. Ja, kao narodni poslanik neću da kažem da nema problema i da je sve u Srbiji idealno. Neću da kažem da nema korupcije, da nema primedbi... Svega toga ima, ali se radi na tome da toga bude manje. Ali osnov za sve jeste ekonomski razvoj. Nema slobode ni demokratije bez ekonomskog razvoja. Samo ekonomski razvijena zemlja može da razmišlja o demokratiji", poručio je Mihailo Jokić.

 

  

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 38 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 48 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara