Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
15.06.2017, 07:03

Gradonačelnik: "Divčibare su pun pogodak ove gradske vlade"

č: | fb:

Ocenjujući prvu godinu vlasti, gradonačelnik Slobodan Gvozdenovć je, gostujući na Regionalnoj "Vujić" televiziji Valjevo, rekao da je "veoma zadovoljan postignutim" i da su "Gradsko veće i sam aparat profunkcionisali i to mnogo bolje nego prva dva tri meseca".

 

- Bilo je tu dobrih pomaka, bilo je tu sjajnih i odličnih rezultata, bilo je nekih stvari koje smo propustili da uradimo, bilo je nekih stvari koje još ne stižemo a hoćemo i trudimo se i uradićemo. Ali, svakako da je ova prva godina bila više nego dobra, sasvim zadovoljavajuća sa moje strane, tako da neke stvari koje možda godinama nisu bile interesantne, pomerili smo sa mrtve tačke – rekao je Gvozdenović.

 

Među prvim i značajnim stvarima koje su pomerene sa mrtve tačke su Divčibare i "to se već vidi i Divčibare su pun pogodak ove gradske vlade".

 

- Uveli smo dve nove autobuske linije subvencionirane za Divčibare, otvorili smo ski stazu 27. 12. prošle godine, imamo medijsku pojačanu aktivnost na Divčibarama. Zatim, postavili smo nove kante za đubre, nove pečurke, novi mobilijar. Rešavamo problem telekomunikacionih mreža na Divčibarama, aktivirali smo onu meteorološku stanicu, ovim rebalansom već radimo projekat kanalizacije i mislimo da taj posao privedemo iduće godine kraju jer smo raspisali tender i za projektovanje i za izvođenje, ušli smo u rekonstrukciju vodovodne mreže.

Sigurno je negde oko 40-45 miliona dinara odvojeno samo za Divčibare. Parcelizacija gradskih parcela već se vrši u punom jeku i već imamo  odvojenu parcelu gde će biti info centar, odnosno kuća Turističke organizacije, eksproprišemo zemljište za potrebe izgradnje kanalizacione mreže. Mogu da pohvalim Turističku organnizaciju na čelu sa Anom Marković koja je preko Ministarstva gospodina Ljajića obezbedila deset miliona dinara za izgradnju nekih parkova, biciklističkih i pešačkih staza.

Znači, Divčibare je nešto što apsolutno niko nije pominjao unazad nekoliko godina. I ono što je glavna stvar, evo ekskluzivno kod Vas, potpisan je ugovor sa gospodinom Jovanom Teodosićem, koji zastupa svog brata Miloša Teodosića, našeg proslavljenog košarkaša, kupili su kamp Breza, kreću u izgradnju jednog, za ove uslove i ovaj kraj, neviđenog sportskog centra, sa košarkaškim terenima, halom sportova, fudbalskim i rukometnim terenima, to će biti nešto što sasvim menja sliku Divčibara - naveo je Gvozdenović.

 

Zašto Žarko Kovač nije izabran za člana Gradskog veća?

 

Jedno od pitanja za gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića bilo je zbog čega nije prihvaćen predlog, koji je na prvi pogled izgledao kao gotov, a to je izbor Žarka Kovača za člana Gradskog veća. 

 

- Ja tu ne vidim nikakvu senzaciju. To se dešavalo i u prethodnom sazivu kada nije gospodin Radosavljević izglasan, pa gospođa Dosković, ništa se tu nije dogodilo. Naravno da je to jedan signal, pre svega za gradsko rukovodstvo koji smo vrlo dobro shvatili i znaćemo da ga protumačimo na pravi način. Ali ja zaista ne mogu da shvatim da danas neko u 21. veku može da govori o nečijoj moralno-političkoj podobnosti. To mi zvuči prilično Staljinistički, a smatram da su i oni koji su bili okoreli Staljinisti shvatili da je Berlinski zid pao i da je ta ideja o ljudskoj sreći i blagostanju propala i umrla zauvek. Znači govoriti o nečijoj podobnosti da bude ovo ili ono, pogotovo da govore ljudi koji nikada nisu kritikovali Kovača kada je bio na vlasti, a Vi znate da sam ja to radio, i sa Kovačem sam imao oštre duele i to kad je bio u ful vlasti. Čak smo završili i na sudu zbog uvrede i klevete i to se završilo tako što sam ja bio oslobođen te optužbe. Hoću da kažem da danas kritikovati nekoga ko je pao sa vlasti i ko je odavno opozicija je prilično nisko. Ja nikada ne kritikujem one koji su pali sa vlasti – ustvrdio je Slobodan Gvozdenović gostujući na Regionalnoj "Vujić" televiziji.

 

 

 

 

 

Aktuelno