Vukovci i đaci generacije (foto: Đorđe Đoković)
Vukovci i đaci generacije (foto: Đorđe Đoković)
28.06.2017, 14:02

Valjevo ima 147 "vukovaca"

č: | fb:

Prijem za 147 srednjoškolaca i osnovaca đaka generacije dobitnika Vukove diplome organizovao je danas gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je najboljim valjevskim učenicima poručio - "učite i živite punim životom i verujte da ste vi baš ti koji treba da pokrenu ovu zemlju!".

Vukovci i đaci generacije

Vukovci i đaci generacije (Foto: Đorđe Đoković)

 

Školovanje sa svim peticama završilo je 112 osnovca i 35 srednjoškolaca, koji su dobitnici Vukove nagrade. Najviše "vukovaca", među osnovcima, 22 ima OŠ "Milovan Glišić", dok među srednjoškolcima sa svim peticama najviše je učenika 13 u Medicinskoj školi.

 

"Ovde su oni koji su imali snage, volje i ambicije da imaju sve petice. Biti vukovac ne znači samo biti odličan đak i imati sve petice iz svih predmeta, nego znači da ste naučili da učite, da ste odvojili bitno od nebitnog, da ste savladali i one delove gradiva za koje neki možda smatraju da nisu važni, a vi ste upravo ti koji ste pokazali da svojim znanjem i radom jeste najbolji u svojoj generaciji. One koji krenu na fakultet čeka mnogo veći i ozbiljniji rad, ali svakako najlepši period života je upravo pred vama", rekao je gradonačelnik najboljim učenicima Valjeva.

Gradonačelnik na prijemu za vukovce

Gradonačelnik na prijemu za vukovce (Foto: Đorđe Đoković)

Slobodan Gvozdenović je čestitao i knjige uručio samo učenicima Prve osnovne škole, nakon čega se povukao sa bine i seo u prvi red Centra za kulturu, pa su umesto njega najboljim učenicima čestitali i uručili nagrade njegovi pomoćnici Miroslav Pimić, Saša Simić i Nikola Radojičić. 

Pomoćnici uručuju knjige vukovcima

Pomoćnici uručuju knjige vukovcima (Foto: Đorđe Đoković)


2017. godina "rekorder" po "vukovcima"

 

U odnosu na prethodnih nekoliko, ove godine ima najviše "vukovaca" u valjevskim osnovnim i srednjim školama. Dobitnika Vukove nagrade 2009. godine je bilo 114, 2011. godine bilo ih je 116, 2013. među valjevskim osnovcima i srednjoškolcima je bilo 99 "vukovaca", pre tri godine je bilo 95 dobitnika, 2015. je bilo 111 đaka sa Vukovom diplomom, dok je prošle godine 128 osnovaca i srednjoškolaca završilo školovanje sa svim peticama.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 34 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara