Dolazak vatrogasaca (foto: Đorđe Đoković)
Dolazak vatrogasaca (foto: Đorđe Đoković)
13.07.2017, 11:51

Građani da ne lože vatru na otvorenom prostoru

č: | fb:

Odeljenje za vanredne situacije u Valjevu apelovalo je na građane da, s obzirom na najavljene visoke temperature, ne spaljuju travu, nisko rastinje i smeće na otvorenom prostoru, kao i da ne lože vatru na otvorenom prostoru. 

 

U saopštenju se podseća da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka, kao i loženje vatre na rastojanju bližem od 200 metara od ivice šume.

 

Požari na otvorenom prostoru, a pogotovu šumski požari, brzo se šire, teško se gase i ugrožavaju živote ljudi, njihovu imovinu i nanose veliku štetu biljnom i životinjskom svetu, kao i ukupnom ekološkom sistemu.

 

Gašenje takvih požara iziskuje veliko angažovanje ljudstva i tehnike i stvara velike materijalne troškove, navodi se u saopštenju Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 3 sati 2 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 8 sati 12 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar