Ulica kneza Jovice (foto: Đorđe Đoković)
Ulica kneza Jovice (foto: Đorđe Đoković)
29.08.2017, 06:57

Rešenje zavisi od Ministarstva kulture

č: | fb:

Grad Valjevo će Ministarstvu kulture na današnjem sastanku predložiti da se problem Ulice kneza Jovice reši u dve faze. U iščekivanju ishoda sastanka žitelji Ulice kneza Jovice su "zamrzli protest", koji su započeli 14. avgusta nezadovoljni što Grad tri i po godine ne rešava njihove probleme.

 

Kako je rečeno Kolubarskim.rs gradsko rukovodstvo je spremno da reši višegodišnji problem, ali za trajno rešenje je neophodna podrška i pomoć Minstarstva kulture. U prvoj fazi ili odmah, bila bi sanirana oštećenja na kišnom kolektoru i na kolovozu, dok bi druga faza bila trajno rešenje, što podrazmeva izgradnju nove kišne kanalizacije po savremenim standardima.

 

Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović najavio je krajem prošle nedelje da će danas u Ministarstvu kulture biti održan sastanak, koji je iniciralo gradsko rukovodstvo, a kome će prisustvovati i predstavnici Republičkog i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo.

 

- Predstavnici Grada će na današnjem sastanku zatražiti, što je inače višegodišnja inicijativa, da se zona zaštite Tešnjara smanji i da se iz zaštite izuzmu ulice Kneza Jovice i Milovana Glišića. Ukoliko bi bili oslobođeni tog balasta, Grad bi finansirao projektovanje i izgradnju nove kišne kanalizacije po savremenim standardima, kao i rekonstrukciju Ulice kneza Jovice u celoj dužini – objašnjava Trifunović.

 

On kaže da je Grad već spreman za prvu fazu, urađena je tehnička specifikacija, na adrese šest građevinskih firmi dostavljen je zahtev za prikupljanje ponuda za radove na sanaciji oštećenja na kišnom kolektoru, kao i oštećenja na ulici u dužini od 20 metara. Ti radovi moraju ići po hitnom postupku, kako bi se sprečila veća oštećenja ne ulici – kaže načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 10 sati 33 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 16 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...