Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
09.09.2017, 10:04

Karavan igre i u Valjevu

č: | fb:

Valjevo je među 15 gradova u Srbiji koji će učestvovati u Karavanu igre, koji realizuju Nacionalna fodnacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije "Art Mentor" iz Lucerna i Ministarstva državne i lokalne samouprave Srbije.

 

U toku četiri meseca, od septembra do decembra, Karavan će boraviti u Nišu, Kragujevcu, Pirotu, Subotici, Vranju, Novom Pazaru, Negotinu, Kraljevu, Vršcu, Šapcu, Valjevu, Užicu, Čačku, Zrenjaninu i Smederevu, sa ciljem da kroz umetničke, kreativne i interaktivne programe promoviše umetničku igru.

 

Karavan igre će u Valjevu biti održan 18. i 19. novembra u Centru za kulturu.

 

- U svakom od ovih gradova kroz dvodnevni program Karavan igre ponudiće brojne aktivnosti, kao što su klasičan balet i savremene igre, predstave, filmski program i prezentacije, izložbe umetničkih fotografija iz savremenih produkcija, predavanja o istoriji igre, novim koreografskim postavkama, pravilnom i pravovremenom radu sa baletskim talentima – najavila je u Nišu na početku Karavana Aja Jung direktorka Nacionalne fondacije za umetničku igru.

 

Najmlađi će imati priliku da se uključe u edukativne radionice, da razgovaraju sa svojim vršnjacima koji pohađaju profesionalne baletske škole u Beogradu i Pančevu dok će roditelji moći da se posavetuju sa pedagozima i stručnjacima. Svi sadržaji su besplatni.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 35 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 2 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara