Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
14.09.2017, 07:03

Besplatni pregledi za građane

č: | fb:

Ministarstvo zdravlja pokrenulo je projekat besplatnih preventivnih pregleda za sve građane svake treće nedelje u mesecu u svim državnim zdravstvenim ustanovama.

Akcija počinje u nedelju 17. septembra, kada će i u Opštoj bolnici Valjevo biti održana, prva u nizu, akcija besplatnih pregleda.

 

Kako se navodi u saopštenju valjevske zdravstvene ustanove, u nedelju od 8 do 16 časova, građani će imati priliku da urade preventivne preglede, po potrebi EKG, nivo šećera u krvi, kao i vrednosti krvnog pritiska, bez obzira na to da li imaju ili nemaju zdravstveno osiguranje.

 

Pregledi će se obavljati u prizemlju polikliničkog dela Opšte bolnice Valjevo. Praksa otvorenih vrata ustanove za takve preglede, koji su prilika i da se ljudi posavetuju i upute na dalja ispitivanja, biće u buduće praktikovana jednom mesečno.

 

Ova akcija je poziv stanovništvu, i to pre svega onima koji su zdravi, da prekontroliše svoje zdravstveno stanje. U ambulantama, sa građanima, će raditi novoprimljeni mladi lekari i specijalizanti Opšte bolnice Valjevo.

 

Građani bi trebalo na preventivni pregled da ponesu bilo kakav dokument za identifikaciju, a hronični bolesnici, koji žele tog dana da se pregledaju, bi trebalo da ponesu nešto od svoje medicinske dokumentacije.

 

Akcija traje do 16 sati, a građani mogu da dođu u terminu koji im najviše odgovara, saopšteno je iz Opšte bolnice.

Aktuelno

Učesnici Večeri jezika (foto: SŠ 1300 kaplara)
Veče za pamćenje Pre 11 sati 43 minuta

Putovanje u prošlost, na srpskom i stranim jezicima

I ovog maja, učenici i profesori Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" pripremili su Veče jezika, manifestaciju koja je prvi put održana 2015. godine. Na republičkom takmičenju na engleskom jeziku...

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 1 dan 15 sati

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 9 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 9 komentara