Rolerblejder (foto: Bojana Andrić)
Rolerblejder (foto: Bojana Andrić)
19.07.2014, 18:16

Državno prvenstvo u rolerblejdingu i „Strit art“

č: | fb:

Klub „Ikstrim femili 014“ i udruženje građana Valjevska kulturna mreža -VAKUM, organizovali su festival „Grajnd on majnd“. To je, sada već tradicionalno, peto po redu, takmičenje u ekstremnim sportovima sa propratnim kreativnim programom.

U skejt parku Pećina održano je državno prvenstvo u rolerblejdingu, kao i „Strit art“ umetnički program oslikavanja grafita na kojem su maštovitost i kreativnost pokazali talentovani mladi crtači iz cele Srbije, koje su organizatori pozvali na konkursu u saradnji sa „Strit Smart“.

Oslikavanje grafita

Oslikavanje grafita (Foto: Bojana Andrić)

Takmičenje u rolerblejdingu u skejt parku Pećina organizovano je u dve kategorije – amateri do 16 godina i profesionalci preko 16 godina, Rolerblejderi, u obe kategorije a bilo ih je 40,  prikazali su izuzetnu veštinu, kreativnost i čini se, hrabrost.

Pobednik Stevan Božić 

Pobednik Stevan Božić (Foto: Bojana Andrić)

Pobednik u kategoriji profesionalci preko 16 godina  je Stevan Božić iz Sremske Mitrovice, drugoplasirani je Darko Pačlija iz Subotice, dok je njegov sugrađanin Renato Miškolci zauzeo treće mesto.

Najbolji rolerblejderi amateri

Najbolji rolerblejderi amateri (Foto: Bojana Andrić)

U kategoriji rolerblejderi amateri, najuspešniji je bio Ognjen Stamenković iz Beograda, drugo mesto je pripalo domaćinu, Valjevcu Mihajlu Uroševiću dok je treće mesto zauzeo Stefan Dimitrijević iz Jagodine. Dina Milutinović iz Beograda bila je jedina devojka  koja se ravnopravno takmičila sa mladićima i osvojila je četvrto mesto.

Nakon takmičarskog dela u kome su učestvovali rolerblejderi iz Beograda, Niša, Jagodine, Subotice, Novog Sada, Čačka, Smedereva i Valjeva, usledio je i revijalan program.

Brojni Valjevci, u jednom trenutku bilo ih je i preko 300 u skejt parku Pećina, uživali su posmatrajući, kako rekoše vratolomije na rolerima i oslikavanje grafita.

Rolerblejderi

Rolerblejderi (Foto: Bojana Andrić)

U okviru festivala „Grajnd on majnd“u skejt parku Pećina organizovan je nastup valjevskih di džejeva i promocija kompilacije valjevskih bendova „VAlternativa“, autora Vlade Stojanovića, gde ćemo imati priliku da uživo čujemo i pojedine izvođače sa te kompilacije, nakon čega će uslediti celovečernji muzički program. Izvođači su DJ’s: Grimani, CV Spook, Killah Pcela, Mortyz, DivJak, Bruce Hullter VALTERNATIVA promo: Don Dada, Tremendum, Mr. Rabbit, Gandi, Miguel Trafficante & Mortus MC, Ser Kromi.

Takmičari

Takmičari (Foto: Bojana Andrić)

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 8 sati 2 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 1 komentar

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 8 sati 1 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 4 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...