Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
14.12.2017, 10:43

Grad uskraćuje pravo građanima

č: | fb:

Gradska uprava je uskratila pravo građanima da prijave štetu nastalu tokom oluje, ograničavajući ih na rok od samo tri dana, a po zakonu taj rok iznosi najmanje 15 dana, ukazuje Lokalni front Valjevo.

 

Kako se navodi u saopštenju za javnost, 12. decembra ove godine na zvaničnom sajtu Grada Valjeva, a potom i u nekim medijima, građani Valjeva su obavešteni da štete od olujnog vetra u noći između nedelje i ponedeljka, mogu prijaviti na šalteru pisarnice Grada Valjeva, kao i na telefone Odseka za vanredne situacije i poslove odbrane.

 

U ovoj "informaciji", međutim, navedeno je da se nastale štete mogu prijaviti najkasnije do petka, 15. decembra, i da se prijave štete podnete posle ovog roka neće uzimati u obzir.

 

Ovaj deo obaveštenja Gradske uprave grubo krši prava oštećenih građana, jer rok za podnošenje prijava o nastaloj šteti propisuje "Zakon o obnovi nakon elementarne i druge nepogode" iz 2015. godine i taj rok iznosi najmanje 15, a najviše 60 dana od dana objavljivanja poziva za podnošenje prijava!

 

Shvatamo pokušaj Gradske uprave da na svaki način ograniči broj podnetih prijava o nastalim štetama, ali ne shvatamo nameru da se uštede u budžetu ostvare na račun građana davanjem netačnih informacija, navodi se u saopštenju Lokalnig fronta Valjevo.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 6 sati 28 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 11 sati 38 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara