Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
28.12.2017, 10:35

Zapošljavanje 40 lica u Gradsku upravu loš potez vlasti

č: | fb:

Odluka gradske vlasti da zaposli 40 lica u Gradsku upravu je zapravo odluka o "partijskom zapošljavanju i to je u istoriji Grada najmasovnije zapošljavanje u jednoj godini", smatraju valjevske demokrate.

 

Poručuju da je to još jedan loš potez, što potvrđuje tvrdnju DS-a da Valjevo nikada nije imalo goru vlast.

 

Predsednik GrO DS Slobodan Pavlović kaže umesto da donese odluku o uvođenju sistema elektronskog poslovanja, Gradsko veće donosi odluku da zaposli 40 ljudi u Gradsku upravu i odobrenje za to raži od Vlade Srbije.

 

"Preko tog novog sistema gradonačelnik i zamenik bi u svakom trenutku mogli da vide koja su zaduženja zaposlenog i koliko je od tih zaduženja realizovao. Efikasnost bi se povećala sigurno za 30 posto. Ali, oni to ne žele, oni žele da zaposle i udome svoje partijske kolege. Pogledajte računicu - svaki zaposleni 60.000 dinara bruto, to je 2,4 miliona dinara na mesečnom nivou, pomnožite to sa 12 meseci. Sve je to teret za budžet", navodi Slobodan Pavlović. 

 

Predsednik valjevskih demokrata je na konferenciji za novinare obavestio javnost da gradska vlast nije prihvatila predlog DS-a da se formira poseban fond iz kog bi pomoć dobijali oboleli od kancera.

 

"Mnogi od njih su nam rekli da niko ne brine o tome od čega i kako oni žive. Njima bi se značajno pomoglo kada bi bio formiran fond i kada bi bila angažovana lica koja bi volonterski radila u njemu. Ovakve fondove već imaju pojedini gradovi u Srbiji", rekao je Pavlović i ponovio da ovaj predlog demokrata nije uvršen u denvni red Skupštine grada.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 25 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara