Radovi u delu Ulice Milovana Glišića (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u delu Ulice Milovana Glišića (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
22.07.2014, 09:41

Jedni prekopavaju, drugi asfaltiraju...

č: | fb:

Danas su počeli radovi na sanaciji kolovoza u ulicama Marka Kraljevića i Milovana Glišića, koji će trajati do subote. Ovi radovi koji koštaju 4,5 miliona dinara su obnavljanje kolovoza nakon intervencije  JKP “Vodovod”.

- Gradska direkcija ima tehnički sporazum sa javnim preduzećima koja izvode radove na podzemnim i nadzemnim instalacijama da dostavljaju spisak izvedenih radova svakog prvog u mesecu. Direkcija kroz redovno održavanje sanira oštećenja na kolovozu, a deo troškova snosi javno preduzeće, izvođač radova”, kaže pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović.

Pored „Vodovoda” koji najčešće prekopava gradske ulice zbog novog priključka, centar grada je raskopan i zbog radova na toplifikaciji. Na kvalitet i efikasnost radova na priključku na daljinski sistem grejanja koje izvodi austrijskoj firm "Štrabag", primedbe ima direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

- Mi ne možemo da saniramo sve što unište Vodovod i Toplana. Ukoliko firma ‘Štrabag’ne bude radila svoj posao, kao grad tražićemo da se oni uklone i da im se zabrane radovi u gradu. Sve rokove su probili, sve što su radili, radili su krajnje neprofesionalno i sa vrlo malo radnika. Sada na gradilištu nema nikoga. To nije gradska investicija, to je evropska investicija, ali ispade da nam se svaka evropska investicija olupala o glavu. Posle ‘Jedinstva puteva’, sada se pojavljuje ‘Štrabag’ sa svojim kopovima, pa grad liči na Veneciju. Ljudi su sa pravom nezadovoljni, ali grad sa tim nema ništa. Mi imamo samo problem -  kaže Dragan Jeremić. 

Način, postupak, kao i rokove vraćanja ulica u prvobitno stanje nakon izvedenih radova, većina opština i gradova regulisala je Odlukom o ulicama i nekategorisanim putevima. Za izvođenje radova na podzemnim i nadzemnim instalacijama, koji zahtevaju raskopavanje javnog puta i ostalih površina koje su u javnoj upotrebi, a čiji je korisnik Grad, investitor je dužan da uplati upravljaču javnog puta u depozit, sredstva za trošak dovođenja javnog puta i ostalih površina u prvobitno stanje.

Radovi u ul. Milovana Glišića

Radovi u ul. Milovana Glišića (Foto: Đorđe Đoković)

Za saobraćaj zatvorene ulice

Zbog radova u ulicama Milovana Glišića i Marka Kraljevića biće u prekidu saobraćaj od danas do subote. Za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Milovana Glišića, i to od nove raskrsnice sa Knez Mihailovom do raskrsnice sa ulicom Marka Kraljevića, kao i ulica Marka Kraljevića, od raskrsnice sa ulicom Milovana Glišića do raskrsnice sa Poparskim putem.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 2 sati 48 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 9 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...