Mihailo MIlutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo MIlutinović (foto: Đorđe Đoković)
22.07.2014, 12:01

Ko i kako vodi Valjevo?

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je već mesecima u stanju hibernacije. Predsednici opština i gradonačelnici su svaki dan u Beogradu, u Vladi Srbije, čekaju ministre pomoćnike, državne sekretare, pokušavaju da donesu koji dinar i učine nešto korisno za svoje građane, dok naš gradonačelnik nije ni u svom kabinetu, kaže šef pravnog tima valjevskih naprednjaka Mihailo Milutinović i pita - ko vodi ovaj grad?  On smatra da „ljudi koji se pojavljuju, kao predstavnici grada, de jure imaju neki kredibilitet, ali ga de facto nemaju“.

Milutinović ponovo pita kada će gradonačelnik Stanko Terzić vratiti otpremnine koje je uzeo pre nekoliko godina. Na novinarsko pitanje koliko, kada i gde je Terzić uzeo otpremnina, Milutinović obećava da će tu informaciju pripremiti za sledeću konferenciju za novinare a o tome danas ponovo govori „jer je fer i normalno nekoga upozoriti“. Jednu otpremninu je sigurno uzeo u Službi društvenog knjigovodstva.

- Otpremnine koje je Terzić uzeo su paradigma jednog lošeg i nemoralnog ponašanja vlasti. Nije moralno uzeti otpremninu iz javnog sektora, pa se ponovo zaposliti u javni sektor. Mnogi tumače da to nije ni po zakonu. Moralno je vratiti novac pa se onda  zaposliti u državnu službu. Osim što je Terzić uzeo otpremnine, isplaćena mu je, i to dva puta po 30 posto, stimulacija kada je bio zamenik gradonačelnika i o tome postoji pisani trag u izveštaju državnog revizora - objašnjava Milutinović.

Mobing nad članovima SNS koji su zaposleni u gradskoj upravi se nastavlja.

- Neko može da radi šta god hoće i neće imati nikakve posledice, dok se sa druge strane kažnjava član SNS, zaposlen u Gradskoj upravi samo zbog toga  što je odsustvovao sa posla desetak minuta, jer je u vreme radnog vremena izašao da kupi kiflu za doručak. Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a istovremeno dobar deo Gradske uprave se manekeniše u radno vreme po okolnim kafićima ili uredno prate sva sniženja na gradskoj pijaci i niko ih ne kažnjava – kaže Milutinović i pita, zašto nisu kažnjeni akteri katastrofalne i sramotne sednice Skupštine grada koje se svi stidimo.

Mihailo MIlutinović

Mihailo MIlutinović (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevski naprednjaci smatraju da je odnos gradskog rukovodstva prema industrijskoj zoni poruka investitorima da zaobiđu naš grad.

- Voleo bih da znam ko u ime grada koordinira rad službi i ko se stara o infrastrukturnom opremanju industrijske zone. Sreća što nema zainteresovanih stranih investitora jer, zamislite kad bi neki stranac došao i video kako rade naši čelnici, to bi bila jasna poruka da u širokom luku zaobiđe Kolubarski okrug. Gradsko rukovodstvo se ponaša kao Amiši. Imaju sve benefite iz samoupravnog socijalizma i ničega se ne odriču i uvek pružaju ruku da dobiju još – kaže šef pravnog tima valjevskih naprednjaka Mihailo Milutinović

Na današnjoj konferenciji za novinare valjevski naprednjaci su ponovo hvalili rad Predškolske ustanove „Milica Nožica“ i uspeh njihovog direktora, koji je inače naprednjački kadar, dok su kritikovali rad svih ostalih javnih službi, preduzeća i ustanova, na čijem čelu nisu kadrovi SNS!

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 18 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara