Šaban Šaulić (foto: Đorđe Đoković)
Šaban Šaulić (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2018, 09:51

Pet godina rada za 36 Šabanovih minuta

č: | fb:

Novi fijasko gradske vlasti je organizacija koncerta Šabana Šaulića za doček Srpske nove  godine na Gradskom trgu, za koji je iz budžeta Valjeva izdvojeno 15.000 evra, i to je još jedan razglog da gradska vlast podnese ostavku, poručuju valjevske demokrate.

 

Prema rečima predsednika GrO DS Slobodana Pavlovića sramota je to što radniku, koji prima minimalnu zaradu, treba pet godina da zaradi ono što je dato Šabanu Šauliću za 36 minuta pevanja!

"Kažu da je pevala nejgova ćerka, a ona uopšte nije bila u okviru javne nabavke. Prvi put čujem da ćerka može da menja nekoga, a on je plaćen 1,5 milion dinara da peva. Ako imate 25.000 platu, a to je minimalac, na godišnjem nivou to je 300.000 dinara, što znači pet godina rada za Šabanovih 36 minuta. Ako imate minimalnu penziju koja iznosi 12.000, 13.000 dinara treba deset godina da primate penziju što je ekvivalent rada Šabana Šaulić za 36 minuta", navodi Pavlović.

Slobodan Pavlović

Slobodan Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

 

On podseća da je prvi fijasko gradske vlasti bio organizacija dočeka Nove godine na Divčibarama, što je bila potpuno pogrešna lokacija.

 

"Lepo je to što smo dočekali Novu godinu sa Vojvođanima, Beograđanima i onima koji imaju vikendice, ali je suština da građani Valjeva imaju doček Nove godine. I taman smo pomislili - odlično imaćemo doček Srpske nove godine u Valjevu, sada će gradska vlast ispraviti tu grešku, međutim usledio je još veći fijasko sa koncertom Šabana Šaulića", kaže predsednik valjevskih demokrata.

 

Dodaje da razume Šabana Šaulića, ali ne razume zašto je gradska vlast dozvolila da neko na taj način zarađuje na građanima Valjeva, koji teško žive.

"Nije ovo vreme da se pevači plaćaju 350 evra po minutu. Suviše je to para za premalo muzike", poručio je Pavlović. 

 

Demokrate smatraju da je organizacija Srpske nove godine samo još jedan u nizu pogrešnih i loših poteza gradske vlasti, a postoje i problemi u koaliciji koju čine naprednjaci i socijalisti, i zato je vreme da vlast podnese ostavku i da budu raspisani novi izbori, koji, predlažu demokrate, mogu biti održani u vreme beogradskih izbora.  

 

Aktuelno