Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
25.07.2014, 14:44

Valjevu slede privremene mere

č: | fb:

Odluka Upravnog suda o poništavanju rešenja o smeni Mihaila Jokića sa mesta predsednika Skupštine grada Valjeva može biti uvertira u uvođenje privremenih mera u naš grad, smatraju valjevske demokrate. U saopštenju navode  da je to  i očekivani epilog dvogodišnje bespoštedne borbe naprednjaka i socijalista oko parčeta vlasti u Valjevu. Za protekle dve godine nije došla nijedna investicija i nije otvoreno nijedno novo radno mesto. Gradski budžet je sve manji, a grad u sve gorem stanju.

 Naprednjaci, u čiji gradski odbor u Valjevu je pre više od godinu dana uveden politički stečaj, za ovo vreme su prikazali bogatstvo nesuvislih kadrovskih rešenja i opštu nesposobnost i neznanje. Ove godine smo tako od (valjda, jer se čeka papir iz Beograda) šefa lokalnih naprednjaka saznali da se, ako se učestvuje u predizbornoj kampanji vladajuće stranke, ne mora odazivati na sudske pozive. Bahato. Nema šta.

Demokrate dalje navode da su socijalisti kao stari politički lisci još jednom demonstrirali svoju najvažniju karakteristiku -  veštinu političkih podmetačina i  lova u mutnom. Novac iz budžeta se trošio bez zvaničnih odluka nadležnih organa (ambulanta u Miličinici kao jedan od primera), a njihov politički projekat „borac Bradić“ im se otrgao kontroli i sada teroriše sve, pa i njih same.

Za to vreme prosečan građanin Valjeva, ako uopšte ima posao, preživljava od plate koja je ispod republičkog proseka, ima decu za koju se nada da će nekako pobeći iz Valjeva, preskače rupe i iskopane kanale po gradskim ulicama i stidi se svojih predstavnika u lokalnom parlamentu koji se na sednicama redovno „čašćavaju“ psovkama i ponašaju bahato kao da su turske age i begovi.

Socijalisti i naprednjaci su se u protekle dve godine smenjivali kao na pokretnoj traci svaki put dovodeći sve gora kadrovska rešenja, bahato se odnoseći prema pravilima i propisima što je i dovelo do ove situacije u kojoj su privremene mere gotovo izvesne. Građanima Valjeva ostaje da na nekim novim izborima, koji su izgleda blizu, kazne ove ljude. To je jedini način da agonija u kojoj se nalazi naš grad konačno prestane, poručuju valjevske demokrate.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 27 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 sati 4 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara