Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
03.07.2018, 08:38

U gradsku kasu od poreza na imovinu 210,3 miliona dinara

č: | fb:

Gradska kasa Valjeva u ovoj godini od poreza na imovinu prihodovaće 210,3 miliona dinara, dok se od ekološke takse očekuje 15,2 miliona dinara.

 

Odeljenje za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda Grada donelo je 35.059 rešenja o porezu na imovinu i 33.564 rešenja za naplatu ekološke takse za 2018. godinu.

 

Na adrese poreskih obveznika već su stigla rešenja o utvrđivanju godišnjeg poreza na imovinu. Do dobijanja rešenja za ovu godinu bili su u obavezi da 14. februara i 15. maja plate tromesečne akontacije poreza u istom iznosu kao za četvrti kvartal prošle godine.

 

Ako postoji razlika za uplatu između utvrđenog poreza rešenjem za tekuću godinu i akontaciono plaćenog poreza na imovinu, obaveza je da se razlika plati u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja o utvrđivanju poreza. Poreski obveznici su dužni da naredne akontacije uplaćuju 14. avgusta i 15. novembra.

 

Oni koji su po prvi put poreski obveznici u 2018. godini, prva dva kvartala treba da plate u roku od 15 dana od dana prijema rešenja.

 

Ekološka taksa se, takođe, plaća kvartalno po prethodnom dok ne stigne novo rešenje. Visina ekološke takse se nije menjala osam godina i iznosi šest dinara po kvadratnom metru stambenog i 12 dinara po kvadratmo metru poslovnog prostora.

 

Svaka novostečena nekretnina, kupljena ili stečena ugovorom o doživotnom izdržavanju ili ugovorom o poklonu, kao i poljoprivredno, šumsko ili građevinsko mora se u roku od mesec dana prijaviti uz dokaz o načinu sticanja nepokretnosti.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 sati 51 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 18 sati 55 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara