Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
05.07.2018, 06:57

Ulica Vuka Karadžića biće rekonstruisana ove godine

č: | fb:

Ove godine biće rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića od Železničke ulice do mosta na Kolubari. Planom javnih nabavki za 2018. godinu za ove radove opredeljeno je 41, 6 miliona dinara, dok je za projektovanje planirano 1.250.000 dinara.

 

Javna nabavka Izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića je objavljena pre sedam dana, a rok za podnošenje ponuda je 30. jul. Nakon okončanog postupka, trebalo bi da se raspiše tender za izvođača radova, tako da bi rekonstrukcija jedne od centralnih gradskih ulica mogla da počne na jesen.

 

Sudeći prema konkursnoj dokumentaciji u planu je rekonstrukcija ulice, trotoara, kišne kanalizacije i rasvete. Kako se navodi, u okviru projektno-tehničke dokumentacije treba uraditi projekat saobraćajnice, saobraćajne signalizacije i opreme, projekat atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja i projekat ozelenjavanja. 

 

U Ulici Vuka Karadžića planirana je izgradnja biciklističke staze i to na potezu od Pantićeve do Knez Mihailove ulice. Staza bi trebalo da bude deo biciklističkih staza koje su planirane da se grade u centru Valjevu u narednom periodu.

 

U konkursnoj dokumentaciji priložena je i skica biciklističkih koridora gde su dati glavni potezi kojima bi trebalo da se provuku biciklističke staze u centralnoj gradskoj zoni, a to su: potez Ulicom Dr Pantića od Uzun Mirkove do Dušanove, zatim potez Dušanovom od raskrsnice sa Pantićevom pa sve do korita Kolubare, potez koji ide koritom Kolubare. Potom deonica od Uzun Mirkove do raskrsnice sa Ulicom Mirka Obradovića, potez od Ulice Mirka Obradovića od raskrsnice sa Uzun Mirkovom do korita Kolubare i potez koji bi išao novim biciklističko-pešačkim mostom od crkvene porte do stadiona.

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 14 sati 28 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 3.05.2024

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...