Medicinska škola (foto: Đorđe Đoković)
Medicinska škola (foto: Đorđe Đoković)
29.07.2014, 09:43

Posečeno drveće u dvorištu Medicinske škole

č: | fb:

U dvorištu Medicinske škole u Karađorđevoj ulici posečeno je 16 stabala raznog drveća koje se osušilo i prestavljalo je opasnost za učenike, prolaznike i zgradu škole.

Po nalogu komunalne inspekcije, uz stručnu procenu Dragana Mojsilovića stručnog saradnika za gradske zelene i javne površine u Gradskoj direkciji, radnici Vidraka posekli su 13 smrča i jelki, dve breze i jedan javor. Objašnjavajući kako to da su se u isto vreme osušile jelke i breze Dragan Mojsilović kaže da se drveće, zbog visokih temperatura, postepeno sušilo nekoliko godina, trebalo je intervenisati još prošle, ali je taj posao odložen za ovu godinu i naglašava da je to učinjeno pre svega iz bezbednosnih razloga.

Mojsiloviću nisu jasne sumnje pojedinih sugrađana da je drveće bilo zdravo i da je posečeno iz „nepoznatih“ razloga.

- U redovnoj kontroli komunalna inspekcija je uočila da se drveće u dvorištu  Medicinske škole suši i da predstavlja opasnost. Nakon analize i provere zaključili smo da je najbolje jelke i breze poseći i to u vreme raspusta kada škola ne radi. Drveće je bilo suvo i to je jedini razlog što je posečeno - kaže Mojsilović.

Četinari i breze u dvorištu Medicinske škole su posađeni pre 40 godina. Stariji Valjevci sa tugom posmatraju „golo“ dvorište i žale što nema više „debelog“ hlada u Karađorđevoj ulici pored Medicinske škole.

 „S obzirom na to da taj prostor pripada Medicinskoj školi, oni će odlučiti šta će i kada zasaditi. Grad tu nema nadležnost, ali verujem da će se posavetovati sa nama pre nego odluče da ponovo ozelene dvorište“, kaže Dragan Mojsilović.

Aktuelno

Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 5 sati 40 minuta

Valjevski pokret otpora ne izlazi na lokalne izbore

Udruženje građana Valjevski pokret otpora (VPO) neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima 2. juna, saopšteno je na konferenciji za novinare. "VPO nema moralno pravo da bude saučesnik u...  · 9 komentara

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 dan

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 9 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan 5 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara