Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
12.07.2018, 09:34

Krivična prijava protiv bivšeg direktora Doma zdravlja

č: | fb:

Protiv bivšeg direktora Doma zdravlja dr Zavena der Hazarjana podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi.

 

Kako je potvrđeno Kolubarskim.rs, valjevska policija je podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Doma zdravlja zbog sumnje da je u periodu od 1. januara do 30. juna 2017. godine neosnovano potpisao i overio odluke o obračunu i isplati prekovremenog rada za 40 radnika Hitne službe Doma zdravlja koji za to nisu ispunjavali propisane uslove. Po tom osnovu je Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZZO) isplatio 1.151.737 dinara, koje je osumnjičeni refundirao ovom fondu sa računa Doma zdravlja Valjevo, a ne iz sopstvenih sredstava.

 

Nakon kontrole poslovnja Doma zdravlja za prvih šest meseci prošle godine u delu koji se odnosi na ugovorene obaveze, RFZZO je utvrdio nenamensko trošenje sredstava i naložio valjevskoj zdravstvenoj ustanovi da novac vrati, što je direktor, kao ovlašćeno lice, i učinio, ali sa računa Doma zdravlja, tako da je za taj iznos oštećena valjevska zdravstvena ustanova.

 

Zaposleni u Domu zdravlja su početkom ove godine podneli krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora dr Zavena der Hazarjana zbog, kako su naveli, "nenamenskog trošenja novca". Ta krivična prijava je, po novom Zakonu o organizaciji nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, prosleđena u posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg suda u Beogradu. Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da je "nakon provere utvrđeno da ima elemenata tako da je policija pre nekoliko dana podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Doma zdravlja".

 

Dr Zaven der Hazarjan je u maju ove godine podneo ostavku na dužnost direktora Doma zdravlja, pre isteka mandata. Ostavku je obrazložio "privatnim razlozima".

 

O nenamenskom trošenju novca u Domu zdravlja, koje je utvrdila kontrola RFZZO, su Kolubarske.rs pisale 17. oktobra prošle godine. Tada smo napadnuti, uz uvrede, da "rušimo ugled Doma zdravlja i podrivamo primarnu zdravstvenu zaštitu u Valjevu" uz objašnjenje da "svi tako rade i isplaćuju prekovremene sate!" i da u tome "nema ništa sporno i nezakonito". 

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 sati 42 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 6 sati 52 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar