Ambasador Francuske Frederik Mondoloni u Petnici (foto: www.petnica.rs)
Ambasador Francuske Frederik Mondoloni u Petnici (foto: www.petnica.rs)
20.07.2018, 15:43

Ambasador Francuske o klimatskim promenama

č: | fb:
Ambasador Francuske Frederik Mondoloni posetio je danas Istraživačku stanicu Petnica. On je održao predavanje o klimatskim promenama i otvorio izložbu "Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!".
 
Otvaranje izložbe

Otvaranje izložbe (Foto: www.petnica.rs)

 

- Drago mi je da sam danas posetio ovaj poseban centar za mlade koji vole nauku. Sve ono što sam video me je impresioniralo. U Francuskoj nemamo ovakvu instituciju, ali mi je drago da našim aktivnostima možemo da podržimo Petnicu. Vrlo je važno raditi sa mladima na razumevanju klimatskih promena, ekologije i nauke uopšte. Ovo što Petnica radi je posebno - rekao je ambasador Francuske Frederik Mondoloni. 
 
 
Projekat "Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!" treba da probudi svest o problemu klimatskih promena kod građana Srbije i da promoviše jednostavna rešenja koja svako od nas na svom nivou može da primeni i da se na svoj način bori protiv klimatskih promena. 
 
Ambasador Francuske Frederik Mondoloni u Petnici

Ambasador Francuske Frederik Mondoloni u Petnici (Foto: www.petnica.rs)

 

Ambasador Mondoloni je govorio o Pariskom klimatskom sporazumu, o tome šta on donosi u borbi protiv globalnog zagrevanja, i obavezama svih država. Objasnio je kako je borba protiv klimatskih promena proces koji je prvo bio tema samo za naučnike, da bi se njom zatim počele baviti i diplomate i državnici, a sada je na redu da se svi građani širom planete potrude da se efekat klimatskih promena umanji.
 
 
- "Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!" je projekat koji je osmislio i sproveo Francuski institut u Srbiji i Ambasada Francuske u Srbiji zajedno sa lstraživačkom stanicom Petnica. Ova tema je u Petnici prisutna već duži niz godina i mi je predstavljao učesnicima svih naših programa, jer je ona interdisciplinarna sama po sebi, ali i zato što svi polaznici treba da budu upoznati sa ovom aktuelnom temom koja se tiče celog čovečanstva - rekao je programski direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić.
 

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 2 sati 44 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 2 sati 57 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 4 sati 18 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...