Marijana Stanojević (foto: Đorđe Đoković)
Marijana Stanojević (foto: Đorđe Đoković)
05.09.2018, 07:15

Smenjena Marijana Stanojević sekretar valjevskih naprednjaka

č: | fb:

Sekretar valjevskih naprednjaka, ekonomski tehničar, Marijana Stanojević je smenjena, a umesto nje je izabran Mirko Kovačević iz Popučaka, odlučio je sinoć GrO SNS, saznaju Kolubarske.rs u vrhu stranke.

 

Kovačević, koji je od nedavno zaposlen u kabinetu gradonačelnika Valjeva po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, je za sekretara izabran na predlog predsednika valjevskih naprednjaka Slobodana Gvozdenovića, gradonačelnika Valjeva.

 

Kako navodi izvor Kolubarskih.rs, Gvozdenović nije naveo razloge za smenu, "jednostavno je odlučio da Marijana više ne bude sekretar". 

 

I sinoćnjem sastanku valjevskih naprednjaka je prisustvovao Branislav Malović, potpredsednik IO SNS, koji je, kako navodi naš izvor, "bio saglasan sa smenom Marijane Stanojević".

 

Možda je smena sekretara valjevskih naprednjaka rezultat nedavne Malovićeve posete Gradskom odboru. On je na sastanku u Valjevu, 18. avgusta, dao "punu podršku predsedniku valjevskih naprednjaka Slobodanu Gvozdenoviću", koji je i gradonačelnik Valjeva, prenoseći poruku da je "vrh partije zadovoljan radom i angažovajem Gvozdenovića, kako u stranci tako i u Gradu".

 

Malović je tada još rekao da "Gvozdenovića opanjkavaju njegovi najbliži saradnici iz Gradske uprave i da raznim informacijama svakodnevno opterećuju predsednika IO SNS-a Darka Glišića". Takođe je najavio da će vrlo brzo saopštiti imena tih koji "opanjakavaju Gvozdenovića" i da će "protiv njih biti preduzete konkretne mere".

 

Izvor Kolubarskih.rs misli da je smena Marijane Stanojević, upravo to najavljeno, "preduzimanje konkretnih mera", što navodi na zaključak da je za probleme u valjevskom odboru, koji su evidentni, "kriv sekretar, a ne predsednik stranke!".

 

Marijana Stanojević, koja je i odbornik u Skupštini grada, je za sekretara valjevskih naprednjaka izabrana u oktobru 2016. godine umesto diplomiranog pravnika Mihaila Milutinovića, aktuelnog zamenika predsednika Skupštine grada.

 

Tada je došlo i do promene na potpredsedničkim mestima, izabrani su Borko Aleksić, umesto dr Dobrivoja Grujičića, i Miroslav Pimić, umesto Janka Gagića. Početkom ove godine Borko Aleksić je smenjen, a umesto njega je za potpredsednika ponovo vraćen smenjeni dr Dobrivoje Grujičić.

 

Podsećanja radi, kada su 2016. godine izabrani Borko Aleksić, Miroslav Pimić i Marijana Stanojević, kao "nova energija stranke", predsednik IO SNS Darko Glišić je rekao: "Da li je promena bila dobra, analiziraćemo već u februaru sledeće godine (2017.). Tada ćemo ocenjivati i predsednika valjevskih naprednjaka Slobodana Gvozdenovića u smislu da li je njegov izbor bio dobar".

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 3 sati 32 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 3 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 42 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 1 komentar

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 3 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara