Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2018, 09:25

"Samo udruženi i jaki možemo protiv ove najgore vlasti"

č: | fb:

"Savez za Srbiju je, u ovom trenutku, jedina ozbiljna politička organizacija koja ima snage i moći da smeni ovu vlast. Bez smene i promene vlasti koju čine naprednjaci i socijalisti nema boljitka za Srbiju", poručio je na konferenciji za novinare predsednik valjevskih demokrata Slobodan Pavlović.

 

On je govoreći o odluci demokrata da učestvuju u opozicionom bloku Savez za Srbiju, u kome je trenutno deset partija i pokreta koji su se okupili oko programa u 30 tačaka, naglasio da "ovoj zemlji trebaju promene, jer nikada gora vlast nije bila, ni od vremena Turaka, ni od 1945. godine". 

 

"Na sceni je tiranija, bezvlašće, nepoštovanje ljudi i institucija, jednom rečju sve gore i sve se teže živi. Opozicione stranke u Srbiji i grupe građana su došle na ideju da se organizuju u zajednički front Savez za Srbiju, koji je otvoren za organizacije, pojedince, strukovna udruženja, za sve one koji žele promene na bolje. A boljitka nema sve dok je ova koalicija na vlasti", rekao je predsednik valjevskih demokrata. On je dodao da neće biti lako i da će trebati vremena da se smeni vlast koja Srbiji ne donosi ništa dobro.

  

Pavlović je siguran u to da su građani uvideli koliko je ova vlast loša. "Slušaju lažna obećanja, videli su njihove infrastrukturne projekte, videli su kako padaju zidovi na glavnim koridorima. Dobro je što je zid sada pao, šta bi se desilo da je pao nakon puštanja u saobraćaj te deonice pute? Loše rade, loše grade, loša su im kadrovska rešenja..., sve im je, osim marketinga, loše – zaključio je Pavlović.

Slobodan Pavlović

Slobodan Pavlović (Foto: Kolubarske.rs)

 

On je najavio da će u Valjevu biti organizovan lokalni Savez za Srbiju, a lokalna baza će biti Demokratska stranka, s obzirom na to da je kadrovski i infrastrukturno najbolje opremljena. Razgovaraće sa svim opozicionim partijama i onim strankama koje nije osnovala vlast.

 

"Pozivamo sve organizacije i pojedince da se priključe Savez za Srbiju, da se udružimo, da budemo jači!", rekao je predsednik valjevskih demokrata.

 

"Šesta škola će ostati nezavršena, a useljena"

 

Demokrate su prošle godine 1. septembra napravile performans isped nove zgrade Šeste škole, pokazujući tada da, uprkos najavama gradske vlasti, škola nije otvorena.

 

Na pitanje novinara zbog čega je performans izostao ove godine prvog školskog dana, s obzirom na to da su vrata škole i dalje zatvorena, Slobodan Pavlović kaže da se "škola mora završiti kad treba da se završi", a da se i sada "politički zloupotrebljava".

 

"Jedini put da se škola otvori na pravi način jeste da pre svakog otvaranja u učionice uđu nastavici da pogledaju kako izgleda prostor gde će oni raditi, oni najbolje znaju da li je nešto kvalitetno urađeno, da li odgovara njihovim nastavnim planovima, da li se nastava može tu odvijati. Ja sam ubeđen da će škola ostati nezavršena, a useljena. U to sam ubeđen i mi ćemo to vrlo brzo saznati, pre svega po pritužbama učenika i nastavnika. U dnevnu politiku se, bez potrebe, ponovo stavlja otvaranje Šeste škole", smatra Slobodan Pavlović.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 5 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 6 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara