Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
10.09.2018, 08:12

DS osuđuje pretnje novinaru Slobodanu Ćiriću

č: | fb:

Pretnje novinaru Slobodanu Ćiriću su nedopustive, i neprihvatljivo je da se ovakve stvari dešavaju u Valjevu i danas kada nas vlast ubeđuje u svoje demokratsko opredeljenje, saopštila je Domekratska stranka.

 

Kako se navodi u saopštenju, Demokratska stranka u Valjevu osuđuje pretnje Slobodanu Ćiriću, ali i ostalim novinarima. Takođe, za osudu je svaka vrsta pritiska na novinare, urednike i medije, a naročito ucenjivanje u vidu novca koji se dodeljuje medijima.

 

"Pozivamo Slobodana Ćirića da javno obelodani ko mu je pretio, a državne organe da pokrenu postupak, kako bi kazna stigla onoga ko ne shvata da je sloboda medija jedan od stubova zdravog društva. Pozivamo i ostale novinare i medije u Valjevu da se udruže u suprotstave pritiscima kojima su izloženi. Osim ugrožavanja lične bezbednosti, novinari su egzistencijalno ugroženi, a samim tim i profesionalno uskraćeni da svoj posao rade na najbolji način. Borba za slobodu medija nije samo borba protiv lokalnih kabadahija, u ruhu političara. To je borba i protiv bezosećajnih urednika i vlasnika, koji ispod svakog dostojanstva plaćaju svoje radnike, taleći se sa vlašću zbog privilegija, ne mareći ni za stanje u društvu, ni za život radnika koji rade u njihovim medijima", saopštila je Demokratska stranka Valjevo.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 30 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...