Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
02.10.2018, 11:01

Diskriminacija i biološko uništavanje

č: | fb:

Forum penzionera Demokratske stranke izražava najoštrije protivljenje, povodom odluke aktuelne vlasti, da iz Zakona o PIO izbaci deo kojim se reguliše usklađivanje penzija sa stepenom inflacije i rastom BDP-a dva puta godišnje.


Kako se navodi u sapštenju, Forum penzionera DS smatra da nije dovoljno prestati sa isplatom umanjenih penzija i praviti se kao da ništa nije ni bilo, a kao zamenu dosadašnjoj diskriminaciji i protivustavnom zakonu, uvesti novi Zakon o PIO kojim se ceo sistem funkcionisanja PIO Fonda, uplata doprinosa pa i sam Zakon stavlja pod komandu vlade, koja će određivati kolike će biti penzije i da li će ih uopšte biti.


Dodaje se da pričom da se ubrzano krećemo ka "zlatnoj budućnosti", da idemo u Evropu a uvodimo zakone koji se primenjuju još samo u Africi, aktuelna vlast pokazuje svoje pravo lice.

 

"Penzioneri se vrlo dobro sećaju predizbornog obećanja Aleksandra Vučića, sa početka 2014. godine, tada predsednika Vlade Srbije, da 'kakva god ekonomska situacija bude bila, penzije neće biti smanjivane', a već u oktobru iste godine, bili su prvi na udaru te iste vlasti. Zato danas podsećamo predsednika da je država dužna penzionerima više od 800.000.000 evra i još oko 400.000.000 evra kamate, što zajedno iznosi 1.200.000.000 evra.

 

Penzioneri se neće smiriti dok im taj novac ne bude vraćen. Njima ne trebaju pisma zahvalnosti, za nešto što im je oteto. Takođe mira neće biti, dok Zakon o PIO Fondu ne bude na nivou evropskih zakona.


Četvorogodišnje protivustavno umanjenje penzija, višegodišnje ćutanje Ustavnog suda, podržavljenje PIO Fonda, pokušaj rasprodaje srpskih banja koje su građene parama današnjih penzionera, loša i nezadovoljavajuća zdravstvena zaštita, nedostatak socijalne politike, neuvođenje socijalnih a naročito imovinskih karata, loša poreska politika, pokazuje pravo lice aktuelne vlasti, koja se deklarativno izjašnjava da vodi brigu o svim građanima Srbije, a u stvarnosti sistematski sprovodi diskriminaciju najstarijih koja se može meriti katastrofalnim razmerama@, navodi se u saopštenju Foruma penzionera Demokratske stranke

 

Dalje u svom saopštenju navode da za penzionere u Srbiji danas nema odmora. Nema mirnog uživanja u stečenim penzijama, dok Srbija ne postane pravna država u kojoj se poštuju stečena i ljudska prava, kao i stečena imovina.

 

Zbog takvog odnosa, kad se penzije pravno izjednačavaju sa socijalnom pomoći, penzioneri se pitaju za šta su uopšte radili u svom radnom veku, kad danas doživljavaju takva poniženja, a mladi - shvatajući situaciju u kojoj se stariji nalaze, masovno odlaze iz Srbije.

 

"Vreme je za promene", poručuje Forum penzionera Demokratske stranke u saopštenju za javnost.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara