Poruke vezane za temu bezbednost u saobraćaju (foto: Đorđe Đoković)
Poruke vezane za temu bezbednost u saobraćaju (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2018, 11:37

"Čuvaj sebe - čuvaš druge"

č: | fb:

U Valjevu je obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u koji su se po prvi put uključili učenici osnovnih škola i škole stranih jezika Kontext.

 

U sali Skupštine grada održano je predavanje sa ciljem podizanja svesti građana o povredama u saobraćajnim nezgodama, kao i prezentacija o stanju bezbednosti saobraćaja na području Valjeva, dok su se u Centru za kulturu učenici osnovnih škola takmičili ko će napraviti najbolji crtež na temu saobraćajnih nezgoda i ko će najboljom maskom prikazati žrtvu saobraćajnih nezgoda. Pobedio je tim Pete osnovne škole.

Dragan Obradović

Dragan Obradović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Jedan od predavača bio je Dragan Obradović, član Saveta za bezbednost saobraćaja grada Valjeva i profesor fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum Valjevo, koji je novinarima rekao da su, pored prezentacije stanja bezbednosti saobraćaja na putevima na području grada za prvih deset meseci, održane još tri prezentacije.

 

- Jedna prezentacija je bila u vezi saobraćajne signalizacije, druga se odnosila na ponašanje pešaka učesnika u saobraćaju u epi centru grada Valjeva, odnosno na nebezbedno ponašanje pešaka. Podaci su bili šokantni, pokazali su da je za samo jedan čas u Ulici Vuka Karadžića kod Gimnazije čak 203 pešaka prešlo van pešačkog prelaza, koji je od tog mesta udaljen manje od 50 metara. Teća prezentacija je bila učenika Tehničke škole, a na temu zloupotrebe mobilnih telefona u vožnji. Sve ove aktivnosti u koje su uključeni i učenici, kao i aktivnosti tokom cele godine Saveta za bezbednost saobraćaja Valjeva šalju poruku: "Čuvaj sebe - čuvaš druge". Nama je cilj da nijedno dete ne strada u saobraćaju, a ako već dođe do nekog tragičnog događaja da posledice budu što blaže i lakše – rekao je Obradović.

 

Pored načelnika Policijske uprave, u prezentaciji koja je održana u sali Skupštine grada učestvovali su učenici Tehničke škole i studenti Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum Valjevo.

Poruke vezane za temu bezbednost u saobraćaju

Poruke vezane za temu bezbednost u saobraćaju (Foto: Đorđe Đoković)

 

U holu Skupštine grada postavljeni su panoi na kojima su plakati sa crtežima i porukama vezanim za temu bezbednost u saobraćaju, i biće izloženi do kraja ove nedelje koja je posvećena zaštiti žrtava saobraćajnih nezgoda.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 5 sati 17 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 5 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara