Milan Marković (foto: Đorđe Đoković)
Milan Marković (foto: Đorđe Đoković)
01.12.2018, 10:42

Dr Milan Mita Marković isključen iz SNS

č: | fb:

Izvršni odbor Srpske napredne stranke odlučio je da dr Milana Mitu Markovića, odbornika u Skupštini grada, isključi iz stranke, saznaju nezvanično Kolubarske.rs.

 

Prema našim saznanjima, na sednici Izvršnog odbora, koja je juče popodne održana u Čačku, predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović, koji je i gradonačelnik Valjeva, predložio je bez obrazloženja da se Marković isključi iz stranke, što je IO SNS jednoglasno prihvatio. Na istoj sednici, kako navodi izvor Kolubarskih.rs, ali sa obrazloženjem, isključena su i dva člana SNS iz Šapca.

 

Dr Marković za Kolubarske.rs kaže da on još uvek nema zvaničnu potvrdu da je isključen iz stranke. "Za sada nemam komentar jer me još uvek niko zvanično nije obavestio da sam isključen. Ali, ukoliko je informacija tačna, odluku Izvršnog odbora prihvatam bez reči, neću se žaliti, niti tražiti bilo kakvo obrazloženje", kaže Marković. Na pitanje da li će zadržati odbornički mandat u Skupštini grada, Marković odgovara potvrdno, a o svom političkom anagažovanju ubuduće govoriće, kako reče, "kada dođe vreme".

 

Sagovornik Kolubarskih.rs navodi da je dr Marković isključen iz stranke zbog njegovih istupa na sednicama gradske skupštine kada je kritikovao rad lokalne vlasti. "Zamereno mu je to što je kritikovao gradonačelnika Gvozdenovića i gradsku vlast. Trebalo je da ćuti, a ako ima nekih problema i lošeg u njihovom radu, o tome je trebalo da govori na stranačkim sastancima i u stranci, a ne u Skupštini grada, pred svima", kaže sagovornik Kolubarskih.rs iz SNS.

 

Dr Milan Marković je sa skupštinske govornice kritikovao gradsku vlast da je spora i neefikasna, da se bavi sobom, a ne građanima Valjeva i rešavanjem njihovih problema. Ukazivao je i na nenamensko trošenje budžetskih para. On je argumentovano tvrdio da su mnogi projekti ostali nerealizovani, a novac koji je država opredelila za Valjevo ostao neutrošen upravo zbog tromosti i nezainteresovanosti gradske vlasti. Marković je često u Skupštini govorio da "gradsko rukovodstvo ne sprovodi politiku predsednika Aleksandra Vučića, koji je lokomotiva i vuče napred, a valjevska vlast zakačen vagon sa podignutom kočnicom".

 

Odbornik dr Marković je i na jučerašnjoj sednici Skupštine grada kritikovao lokalnu vlast i gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, između ostalog zamerajući i to što je Grad sa zakašnjenjem od skoro godinu dana raspisao javnu nabavku za izradu projekta rekonstrukcije Opšte bolnice za koju je država još prošle godine opredelila novac. Reagovao je Gvozdenović odgovorivši odborniku Markoviću da "nema potrebe da se raspravlja, jer ako se raspravljate sa budalama rizikujete da budete neshvaćeni. A ako se valjate sa svinjama u blatu, svinjama će biti lepo, a vi ćete se ukaljati!".

 

Za poznavaoce političkih prilika u Valjevu i u valjevskom odboru SNS, isključenje dr Milana Markovića iz stranke nije iznenađenje. Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da je lična netrpeljivost Gvozdenovića prema Markoviću toliko narasla da je bilo pitanje dana kada će se ovo dogoditi. Podseća da je Gvozdenović često za skupštinskom govornicom Markovića lilčno vređao, pokušavajući da ga omalovaži kao profesionalca i kao čoveka.

 

Kako nam je rečeno, odluka o isključenju dr Milana Markovića postaće pravnosnažna kada je potpiše predsednik IO SNS Darko Glišić i kada je dostavi Gradskom odboru u Valjevu. Očekuje se da to bude završeno već u ponedeljak.

 

Dr Milan Marković je u Srpskoj naprednoj stranci od njenog osnivanja. Postao je član 1. novembra 2008. godine. Na čelu valjevskih naprednjaka u funkciji poverenika bio je od maja 2013. do kraja januara 2014. godine, kada je podneo ostavku.

 

Marković se sa te funkcije povukao jer većina u stranci nije podržala njegov predlog da gradski funkcioneri iz redova SNS podnesu ostavke na svoje funkcije, kao i da naprednjaci uskrate podršku socijalistima što bi otvorilo put za uvođenje privremenih mera i vanredne izbore u Valjevu.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 5 sati 50 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 15 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...