Predrag Vuletić, Radovan Vlajković i Slavica Marić (foto: Đorđe Đoković)
Predrag Vuletić, Radovan Vlajković i Slavica Marić (foto: Đorđe Đoković)
06.08.2014, 14:51

Ovo je najgora vlast!

č: | fb:

Aktuelna vlast je najgora koju je Valjevo imalo od uvođenja višestranačkih izbora, tvrde u valjevskoj Novoj Srbiji. Koalicija od 12 partija i grupacija, koja čini gradsku vlast, već duže vreme se samo svađa i ništa ne radi, a donošenje nezakonitih odluka skupo će koštati građane Valjeva, poručili su na konferenciji za novinare. U Novoj Srbiji smatraju da vladajuću većinu u Valjevu treba da čine partije koje imaju vlast na republičkom nivou, jer to je izborna volja građana.

Poverenik NS Radovan Vlajković kaže da gradsko rukovodstvo ne samo da ništa nije uradilo poslednja dva meseca u sanaciji poplava i pomoći ugroženom stanovništvu, nego ignorišu i one koji im nude pomoć.

- Niko od gradskih čelnika nije odgovorio na našu ponudu da ćemo, preko građevinske firme „Alfa Cop“ iz Bačke Palanke, obezbediti bager i kamion sa radnicima koji bi radili na sanaciji posledica poplave. U dopisu koji smo 10. juna poslali gradonačelniku napisali smo da bi mašine i radnici bili besplatno angažovani, a da grad jedino ima obavezu da obezbedi gorivo. Međutim do danas nismo dobili nikakav odgovor na ovu našu ponudu - kaže Vlajković.

Konferencija za novinare Nove Srbije

Konferencija za novinare Nove Srbije (Foto: Đorđe Đoković)

Vladajuća koalicija donela je nekoliko nezakonitih odluka, poput smene predsednika Skupštine grada i direktora nekoliko javnih preduzeća. Nova Srbija pita gradonačelnika Stanka Terzića ko će biti odgovoran za posledice pogrešno donetih odluka.

-Upravni sud je vratio Mihaila Jokića na mesto predsednika Skupštine. Čelnici grada umesto da priznaju grešku, oni komentarišu presudu suda smatrajući da je to politička odluka. Vlast nikako da se navikne da se odluke suda ne komentarišu, nego se sprovode- kaže poverenik NS Radovan Vlajković.

Aktuelno

Pogled sa Srednjeg Povlena ka Jablaniku i Medvedniku (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 1 dan 3 sati

Zaštitimo valjevske planine dok ne bude kasno...

Svim prostornim planovima, od devedesetih pa i sada, valjevske planine su predviđene za zaštitu. Zaštita je posebno važna i zbog toga jer se ograničava i zabranjuje eksploatacija mineralnih sirovina.  · 15 komentara

Kanabis u stakleniku (foto: PU Valjevo)
Saopštenje policije Pre 1 dan 3 sati

U plasteniku gajio kanabis

Valjevska policija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila V. M. (1983) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u...  · 3 komentara

Bilbord ispred Gradske uprave (bajata Čvarkijada) (foto: Kolubarske.rs)
Gost-post: Mirjana Đorđević 19.07.2024

Plakatiranje – izgubljeni u vremenu i prostoru

Dugo, dugo vremena je Valjevo galerija plakata prošlih i davno prošlih događaja. Tako ispred zgrade Gradske uprave Valjeva, na bilbordu stoji 17. Čvarkijada (2023.) sa jedne strane, a sa druge...  · 5 komentara