Konferencija za novinare GrO SNS (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare GrO SNS (foto: Đorđe Đoković)
18.03.2019, 09:29

Valjevski naprednjaci pohvalili hrabrost predsednika i znanje ministra policije

č: | fb:

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, koja je "hitno sazvana zbog dešavanja u Beogradu", predsednik GrO SNS Slobodan Gvozdenović je saopštio da valjevski naprednjaci osuđuju "vandalizam i upad u zgradu RTS-a koji je faktički predstavljao pretnju za zaposlene i za imovinu".

 

On je rekao da je to bio, pre svega, "napad na novinare i sve one ljude koji rade u tehnici RTS-a, kao i na sve one koji obavljaju svoj posao". Gvozdenović je pohvalio hrabrost predsednika Vučiča i smirenost ministra policije Stefanovića.

 

- Videli ste korektnu reakciju policije, koja je faktički uspela da, uz najminimalniju upotrebu sile, obezbedi javni red, mir i poredak. Istovremeno ste videli i ministra policije, gospodina Nebojšu Stefanovića, koji je pribrano, skoncentrisano, smireno, pun znanja i samopouzdanja, dao dve izjave u toku večeri, i taj problem je sinoć rešen. Danas smo imali priliku da vidimo obraćanje predsednika Vučića, u kojem je on komentarisao i sinoćnje i današnje događaje. Ja ne bih mogao ništa niti da dodam, niti da oduzmem tome, sem da kažem da je sam predsednik pokazao izuzetnu i ogromnu ličnu hrabrost, ali isto tako i mudrost da budu izbegnuti veći incidenti – rekao je juče na konferenciji za novinare GrO SNS Sobodan Gvozdenović.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Zanimljivo je to da, u trenutku kada se na ulicama Srbije u protestnim šetnjama traže ostavke predsednika i premijera Srbije, predsednika Skupštine, ministra policije i direktora RTS-a, kada se traže fer i pošteni izbori, i to tek nakon šest do devet meseci slobodnih medija, predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović se setio da zaštiti novinare!

 

Zanimljivo je i zbog toga što u ukupnom političkom delovanju, a naročito od kada je gradonačelnik Valjeva, široj javnosti je dobro poznat odnos Slobodana Gvozdenovića prema onim novinarima koji nisu po njegovom ukusu, što su u nekoliko navrata osudila i novinarska udruženja NUNS i UNS.

 

Pojedini valjevski novinari su konstantno izloženi uvredama, omalovažavanjima, kampanjama, pretnjama, izopštavanjem iz većine javnih događaja, što je svojevrsni "upad" na novinare, njihov posao i rad!

 

Jedan od tih novinara sam i ja. Već dugo gradonačelnik Valjeva i predsednik valjevskih naprednjaka, pored uvreda i omalovažavanja, ne poziva me na javne događaje i skupove koje on organizuje, a naročito ne na konferencije za novinare GrO SNS.

 

Iznenada, Gradski odbor SNS u nedelju šalje i meni poziv za konferenciju za novinare zakazanu za 18 časova. Tema je "upad demonstranata u RTS" i "briga za novinare".

 

Kakav se to obrt desio da Slobodan Gvozdenović štiti novinare i da pozove Kolubarske.rs na konferenciju za novinare? Direktiva, potreba, hrabrost, strah...?

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 5 sati 31 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 8 sati 8 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar