Sednica Štaba (foto: Svetlana Marković)
Sednica Štaba (foto: Svetlana Marković)
06.08.2014, 20:20

Devetoro evakuisanih

č: | fb:

Zbog obilnih padavina sinoć je evakuisano devetoro žitelja Gorića kojima su poplavljene kuće, saopšteno je danas iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije. Oni su smešteni u kasarnu „Vojvoda Živojin Mišić“.

Zbog velikog vodostaja na Kolubari i Ljubostinji proglašena je vanredna odbrana od poplava, tako da su u stanju pripravnosti Gradska direkcija i Erozija, preduzeće zaduženo za održavanje rečnih korita i odbranu od poplava.

Na današnjoj sednici  Štaba za vanredne situacije prihvaćen je predlog preventivnih mera zaštite od poplava, kao i tri prioriteta u rešavanju problema odvođenja površinskih voda, čime bi se konačno rešio ovaj problem. Prvo, izrada projekta i izvođenje radova odvođenja površinskih voda duž puta M-4 od Valjeva do Divaca. Zatim izgradnja sistema za odvođenje površinskih voda na obilaznom putu Valjevo-Užice i izrada projekta i izvođenje radova na odvođenju površinskih voda iz naselja Gorić u reku Kolubaru.

Sa današnje sednice Štaba upućen je apel građanima da se angažuju u skladu sa mogućnostima, kako bi se preduzele neophodne mere u uklanjanju prepreka iz propusnih kanala, sa slivničkih rešetki, ili iz vodotokova.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 6 sati 10 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 10 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar