Sednica Štaba (foto: Svetlana Marković)
Sednica Štaba (foto: Svetlana Marković)
06.08.2014, 20:20

Devetoro evakuisanih

č: | fb:

Zbog obilnih padavina sinoć je evakuisano devetoro žitelja Gorića kojima su poplavljene kuće, saopšteno je danas iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije. Oni su smešteni u kasarnu „Vojvoda Živojin Mišić“.

Zbog velikog vodostaja na Kolubari i Ljubostinji proglašena je vanredna odbrana od poplava, tako da su u stanju pripravnosti Gradska direkcija i Erozija, preduzeće zaduženo za održavanje rečnih korita i odbranu od poplava.

Na današnjoj sednici  Štaba za vanredne situacije prihvaćen je predlog preventivnih mera zaštite od poplava, kao i tri prioriteta u rešavanju problema odvođenja površinskih voda, čime bi se konačno rešio ovaj problem. Prvo, izrada projekta i izvođenje radova odvođenja površinskih voda duž puta M-4 od Valjeva do Divaca. Zatim izgradnja sistema za odvođenje površinskih voda na obilaznom putu Valjevo-Užice i izrada projekta i izvođenje radova na odvođenju površinskih voda iz naselja Gorić u reku Kolubaru.

Sa današnje sednice Štaba upućen je apel građanima da se angažuju u skladu sa mogućnostima, kako bi se preduzele neophodne mere u uklanjanju prepreka iz propusnih kanala, sa slivničkih rešetki, ili iz vodotokova.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 10 sati 26 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 17 sati 42 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara